Voedselveiligheid verzekeren

Bewaring is essentieel voor een betrouwbare toelevering van veilige, stabiele voedingsproducten. Solina helpt zijn klanten bij die doorslaggevende doelstelling door bewaringsoplossingen te ontwikkelen die bacteriën en pathogenen stoppen en het zo mogelijk maken om veilige, stabiele producten op de markt te brengen.

Die doelstelling verwezenlijken brengt voordelen met zich mee. Werkzame bewaarmiddelen voorkomen voedselverspilling door het risico op bedorven producties te verkleinen. Op die manier helpen ze fabrikanten om de kosten te drukken en hun duurzaamheidsdoelen te realiseren. Tot slot zijn onze zelfontwikkelde bewaaroplossingen geïntegreerd, wat betekent dat ze niet alleen functioneel zijn, maar ook voordelen bieden op het vlak van sensorische kenmerken.

meat - pastrami 2

Transparantie bevorderend

Ooit konden fabrikanten zich uitsluitend richten op de functionele eigenschappen van bewaarmiddelen. Dat is niet langer het geval. Consumenten zijn steeds meer op zoek naar duidelijke ingrediëntenlijsten die enkel vertrouwde huishoudelijke ingrediënten vermelden, en een laag gehalte aan zout, een veelgebruikt bewaarmiddel. Tegelijk zijn voorverpakte kant-en-klare producten die moeilijk te bewaren zijn erg gewild.

Solina is ideaal geplaatst om zijn klanten te helpen de kritische aandacht voor hun ingrediëntenlijst het hoofd te bieden. Dankzij zijn rijke culinaire verleden weet Solina hoe voedingsproducten traditioneel bewaard werden en kan het die processen en ingrediënten vertalen naar moderne, commerciële productieomgevingen. Dat resulteert in een transparante ingrediëntenlijst gebaseerd op een combinatie van traditionele kennis en geavanceerde expertise.

Maatoplossingen zijn de standaard

Elke bewaaroplossing die Solina ontwikkelt, is aangepast aan de verwerkingsvereisten van onze klanten. Onze oplossingen zijn praktisch toepasbaar en niet enkel in theorie mogelijk. Met andere woorden: klanten krijgen gebruiksvriendelijke oplossingen en krijgen nooit te horen dat bijkomende stappen of apparatuur nodig zijn.

meat - salami

Ontdek onze inspirerende concepten

Onze inspirerende concepten tonen hoe we via geïntegreerde oplossingen makkelijke en trendy voedingsproducten maken.

Van een plantaardige döner een hit maken?

Inspirerend concept bekijken

Verslingerd aan chips? Wij maken ze gezonder

Inspirerend concept bekijken

Een plantaardige burger met dezelfde voedingsstoffen als vlees?

Inspirerend concept bekijken

Het gekende concept van de hotdog omgooien?

Inspirerend concept bekijken

Een ham met een optimale Nutri-Score en een clear label?

Inspirerend concept bekijken

Is een compromisloze, nitrietvrije ham mogelijk?

Inspirerend concept bekijken

Is veganistische tonijn het volgende plantaardige succesverhaal?

Inspirerend concept bekijken

Hoe maak je kippenvleugels heerlijk knapperig?

Inspirerend concept bekijken

De Thaise keuken naar Europa brengen?

Inspirerend concept bekijken

Een kipachtige hamburger perfectioneren?

Inspirerend concept bekijken

Een antwoord op je vraag

Zit je met een probleem? Samen vinden we een oplossing.

ONTDEK MEER

Geïntegreerde oplossingen

Meer Informatie >

Stabiliseren, emulgeren en textuur geven

Meer Informatie >