Functionele oplossingen leveren

Door functionele oplossingen te gebruiken, kunnen we cruciale eigenschappen zoals smaak, textuur, sappigheid en malsheid verbeteren en potentieel onaantrekkelijke voedingskenmerken beperken. In beide gevallen is het doel om voeding te optimaliseren.

Solina heeft zijn wortels in de ontwikkeling van functionele oplossingen voor de vleesindustrie, maar onze mogelijkheden zijn inzetbaar in alle takken van de voedingssector. Een functioneel bindmengsel kan even goed gebruikt worden voor een dumpling in een kant-en-klare maaltijd of voor ravioli. Dat maakt het mogelijk om met de expertise die vergaard werd in een bepaald project de stabiliteit, kwaliteit en kosten van een ander product te optimaliseren. Het is cruciaal om experts te hebben die de mogelijkheden zien en aangrijpen.

kippenblokjes in rivierasaus 1

De gewenste eigenschappen verkrijgen

Solina heeft een diepgaand inzicht in hoe de gewenste eigenschappen kunnen worden verkregen en is zich dan ook bewust van de grote verscheidenheid aan opties die beschikbaar zijn voor voedingstechnologen, wetenschappers en technici. Zo heeft een bindmiddel invloed op de textuur van een product. Daarom onderzoekt ons team het gebruik van processen als pekelen, drogen, fermenteren en eiwitactivatie voor de ontwikkeling van voedingsproducten die de textuur, de smaak en de andere kenmerken hebben die de klant verlangt.

Inspelen op consumententrends

Evoluties in consumentenbehoeften veranderen het scala van functionele oplossingen die voorhanden zijn om producten onder andere kleur, stabiliteit, textuur en houdbaarheid te verlenen. Steeds meer mensen willen duidelijke labels met enkel vertrouwde ingrediënten die ze kennen. Onze ruimdenkende benadering inzake ingrediënten stelt ons in staat om voor elk project precies het juiste ingrediënt te kiezen, ongeacht de origine ervan. Dankzij die flexibiliteit en wendbaarheid kunnen onze experts ‘clear labels’ samenstellen die aan de behoeften van zowel consumenten als voedingsproducenten voldoen.

Ook kwaliteit wordt steeds belangrijker voor de consument, en dankzij onze troeven en culinaire traditie staan we op dat vlak erg sterk. Op basis van onze kennis van traditionele bereidingswijzen kan Solina additieven en stappen in de bewerking schrappen en tegelijk de algemene eigenschappen van een product behouden of zelfs verbeteren.

kalfsblaquette met champignons en kervel

Ontdek onze inspirerende concepten

Solina toont zijn bekwaamheid met geavanceerde concepten die oog hebben voor de belangrijkste trends in hartige voeding.

Van een plantaardige döner een hit maken?

Inspirerend concept bekijken

Verslingerd aan chips? Wij maken ze gezonder

Inspirerend concept bekijken

Een plantaardige burger met dezelfde voedingsstoffen als vlees?

Inspirerend concept bekijken

Het gekende concept van de hotdog omgooien?

Inspirerend concept bekijken

Een ham met een optimale Nutri-Score en een clear label?

Inspirerend concept bekijken

Is veganistische tonijn het volgende plantaardige succesverhaal?

Inspirerend concept bekijken

Hoe maak je kippenvleugels heerlijk knapperig?

Inspirerend concept bekijken

De Thaise keuken naar Europa brengen?

Inspirerend concept bekijken

Is een compromisloze, nitrietvrije ham mogelijk?

Inspirerend concept bekijken

Een kipachtige hamburger perfectioneren?

Inspirerend concept bekijken

Aanwezige markten

Solina’s expertise in functionele oplossingen maakt ons tot een voorkeurspartner van bedrijven uit het hele spectrum van hartige voedingswaren.

Maaltijden

Meer informatie >

ONTDEK MEER

Voedzaamheid

Meer Informatie >