Kennis van a tot z

NEXTERA® by Solina benut onze geschiedenis in dierlijke eiwitten en ervaring in de wereldwijde sector van hartige voeding om partnerschappen aan te gaan met bedrijven die plantaardige voeding en vleesvervangers willen ontwikkelen. Het aanbod omvat begeleiding van a tot z — van concept tot lancering — voor foodbedrijven en -merken. Daarbij horen onder andere ’concept scoping’, advies bij het selecteren van grondstoffen en ingrediënten, en professionele culinaire ondersteuning en commercieel advies. Het complete pakket voor bedrijven die plantaardige voedingsproducten maken.

Anders dan vele andere spelers op de markt kan NEXTERA® by Solina zijn ingrediënten en technologieën geheel onafhankelijk kiezen. Dat maakt dat onze teams de ideale samenstelling van plantaardige eiwitten (grondstoffen) kunnen selecteren om uiteindelijk sensorisch geoptimaliseerde plantaardige voeding te ontwikkelen. Zo ontstaan gepersonaliseerde plantaardige eiwitbasissen (vleesvervangerprototype) en ingrediëntenoplossingen die perfect afgestemd zijn op de vereisten die individuele klanten en hun doelgroep eropna houden inzake smaak, textuur, voedzaamheid en duurzaamheid.

Oplossingen en concepten voor plantaardige voeding

De kracht van NEXTERA® by Solina blijkt uit inspirerende concepten zoals plantaardige kipfilet en fishsticks die dienen als uitgangspunt om de projecten van klanten te bespreken.

nextera wrap pulled (1)

Ontdek onze inspirerende concepten

NEXTERA® by Solina toont zijn bekwaamheid met geavanceerde concepten die oog hebben voor de belangrijkste trends in hartige voeding.

Van een plantaardige döner een hit maken?

Inspirerend concept bekijken

Verslingerd aan chips? Wij maken ze gezonder

Inspirerend concept bekijken

Een plantaardige burger met dezelfde voedingsstoffen als vlees?

Inspirerend concept bekijken

Het gekende concept van de hotdog omgooien?

Inspirerend concept bekijken

Een ham met een optimale Nutri-Score en een clear label?

Inspirerend concept bekijken

De Thaise keuken naar Europa brengen?

Inspirerend concept bekijken

Hoe maak je kippenvleugels heerlijk knapperig?

Inspirerend concept bekijken

Een kipachtige hamburger perfectioneren?

Inspirerend concept bekijken

Is een compromisloze, nitrietvrije ham mogelijk?

Inspirerend concept bekijken

Is veganistische tonijn het volgende plantaardige succesverhaal?

Inspirerend concept bekijken

Partner worden

Op zoek naar een aangepaste oplossing?

Inzichten

De nieuwe markt voor plantaardige voeding en vleesvervangers, en de verwachtingen van de klant evolueren in ijltempo. NEXTERA® by Solina blijft die veranderingen voor door de markt voortdurend te analyseren op zoek naar de eerste tekenen van opkomende trends en andere inzichten. Op die manier detecteren we globale en lokale marktkansen ten voordele van onze klanten.

Deskundig team

Om geavanceerde vleesvervangers te ontwikkelen, is diverse expertise nodig. Dankzij ons gespecialiseerde team van wetenschappers (grondstoffenkennis), technici (verwerkingstechnologie), chef-koks (culinaire creativiteit) en diëtisten (nutritionele verbetering) staan we sterk. Met hun verzamelde vaardigheden kunnen we plantaardige voeding ontwikkelen die uitblinkt in smaak, textuur en uitzicht, zonder daarbij compromissen te sluiten op het vlak van voedzaamheid.

Een integrale servicepartner

Het aanbod van NEXTERA® by Solina is gebouwd op een sterke traditie in eiwitten en expertise in smaak, functionaliteit en voedzame ingrediënten. Bovendien is er een integrale service voor onze klanten, van grondstoffenselectie tot culinaire ondersteuning en marketingadvies.

Onderzoekscentrum

Wij zijn toegerust om nieuwe ideeën te ontwikkelen en ze in de praktijk te brengen. In de culinaire keuken van NEXTERA® by Solina verkennen en ontwikkelen we ideeën en concepten. Bovendien beschikken we dankzij de goed uitgeruste, geavanceerde pilootinstallatie binnen ons Solina Future Food Research Center steeds over de nieuwste kennis over verwerkingstechnologie.

ONTDEK MEER

Duurzaamheid in voeding

Meer Informatie >

Inspirerende concepten

Meer Informatie >