Smaaksensaties maken

Solina heeft een compleet arsenaal aan manieren om hartige voeding heerlijk te maken. Om de smaak van een product te verbeteren, kunnen we smaakmengsels met kruiden en specerijen gebruiken, of smaakstoffen en een keur van liquide oplossingen, van bouillons tot geëmulgeerde en kooksauzen.

We kopen kwaliteitsingrediënten aan van onder andere aromaproducenten en zijn niet gebonden aan een beperkt aantal eigen producten. Zo hebben onze voedingsdeskundigen steeds de juiste middelen voor het specifieke project. De combinatie van onbeperkte toegang tot ingrediënten, culinaire traditie, uitvoerige technische expertise en de unieke creativiteit van onze voedingsdeskundigen stelt ons in staat om elke uitdaging aan te gaan.

ready meals - sukade beef stew

Op maat van lokale smaken

Solina is een wereldwijde onderneming met uitgebreide lokale netwerken. Door nauwe banden te smeden met de markten die we bedienen, kunnen onze teams producten maken die aangepast zijn aan de specifieke smaakvoorkeuren van diverse landen en klantsegmenten. Door zijn uitvoerige kennis van plaatselijke smaakvoorkeuren weet Solina precies wat een klant nodig heeft om succes te oogsten in een bepaalde markt.

We kennen de verschillen tussen het smaakprofiel van een Franse en een Turkse tomatensoep, of van een Duitse en Poolse kookworst. We weten hoe we recepten moeten aanpassen om producten te leveren voor verschillende markten. Sommige aanpassingen zijn simpel, zoals zoutgehaltes aanpassen aan de Aziatische of Europese voorkeur. Maar andere veranderingen zijn complexer en hebben gevolgen.

Evenwicht tussen alle elementen

Smaak is cruciaal voor voeding, maar kan niet afzonderlijk van andere factoren worden gezien. De wisselwerking van alle elementen en Solina’s meesterschap ervan blijkt uit de verschillen tussen shoarma in Duitsland, Libanon en Turkije. Gewapend met uitvoerige lokale kennis begrijpen wij dat het gebruik van citroensap een essentieel kenmerk is van Libanese shoarma. Nog belangrijker is dat we ook weten welke impact citroen heeft op de textuur. Dus stemmen we het recept daarop af, bijvoorbeeld door een smaak te gebruiken in plaats van sap.

Smaakveranderingen kunnen ook een effect hebben op rendement, voedzaamheid en andere factoren. Al die elementen zijn verstrengeld, en dat resulteert in een evenwichtsoefening. Door zijn brede ervaring kan Solina voorspellen wanneer een smaakverbeterende ingreep een negatief effect zal hebben op een andere belangrijke factor, zoals rendement. Daardoor zijn onze teams in staat om eindproducten te leveren die goed scoren op alle vlakken.

meat - kalkoen citroen rozemarijn

Ontdek onze inspirerende concepten

Solina toont zijn bekwaamheid met geavanceerde concepten die oog hebben voor de belangrijkste trends in hartige voeding.

Van een plantaardige döner een hit maken?

Inspirerend concept bekijken

Verslingerd aan chips? Wij maken ze gezonder

Inspirerend concept bekijken

Een plantaardige burger met dezelfde voedingsstoffen als vlees?

Inspirerend concept bekijken

Het gekende concept van de hotdog omgooien?

Inspirerend concept bekijken

Een ham met een optimale Nutri-Score en een clear label?

Inspirerend concept bekijken

De Thaise keuken naar Europa brengen?

Inspirerend concept bekijken

Hoe maak je kippenvleugels heerlijk knapperig?

Inspirerend concept bekijken

Is een compromisloze, nitrietvrije ham mogelijk?

Inspirerend concept bekijken

Is veganistische tonijn het volgende plantaardige succesverhaal?

Inspirerend concept bekijken

Een kipachtige hamburger perfectioneren?

Inspirerend concept bekijken

Aanwezige markten

Solina’s uitgebreide arsenaal van manieren om smaak te verbeteren maakt ons tot een voorkeurspartner van bedrijven uit het hele spectrum van hartige voedingswaren.

Maaltijden

Meer informatie >

ONTDEK MEER

Functionaliteit

Meer Informatie >

Voedzaamheid

Meer Informatie >