Wat consumenten willen

Voedzaamheid is een grote prioriteit voor tal van consumenten. Aan de hand van toegankelijke informatie zoals Nutri-Score houden kopers bij hun aankoopbeslissingen meer dan ooit rekening met de voedzaamheid. De voedingssector en andere leveranciers van hartige producten kunnen niet anders dan daarop reageren. Smaak blijft cruciaal maar is niet langer voldoende.

Dankzij Solina’s lange geschiedenis als leverancier van nutritionele oplossingen en voortdurende investeringen in de sector zijn we ideaal geplaatst om klanten wegwijs te maken in het veranderende landschap. Met onze brede expertise en ruimdenkende technologische benadering zijn we toegerust om aan al uw nutritionele doelstellingen te voldoen.

ready meals - chicken tandori 1

Nutritioneel profiel op maat

Er zijn vele wegen naar gezondere, voedzamere producten. Onze deskundigen reduceren niet alleen het gehalte vet, zout en andere ongewenste ingrediënten, ze verbeteren ook hartige voedingsmiddelen door de toevoeging van vezels, vitamines en andere elementen die de voedzaamheid verhogen. Zulke ingrepen hebben een positief effect op het voedingsprofiel van producten, zodat ze aan populariteit winnen bij gezondheidsbewuste consumenten.

Dankzij zijn culinaire traditie stelt Solina zich telkens de vraag hoe een nutritionele wijziging de smaak en functionele eigenschappen zoals textuur en sappigheid beïnvloedt. Net als consumenten willen we geen compromissen maken op het vlak van de sensorische eigenschappen van voeding. Onze combinatie van nutritionele expertise, culinaire traditie en tomeloze inzet voor heerlijk eten resulteert in producten die zowel gezond als zinnenprikkelend zijn.

Proactief voldoen aan voedingsbehoeften

Nooit eerder waren er zoveel consumenten die hun voedingsgewoonten ingrijpend veranderen: ze gaan op zoek naar specifieke voeding die hun spijsvertering of immuunsysteem versterkt, of die hun mentale gezondheid verbetert. Op basis van marktinzichten denken we proactief na over wat consumenten van hun voeding verlangen en zorgen we dat ze de nodige eiwitten, vitamines en mineralen kunnen opnemen. Dat resulteert in heerlijke producten die vooruitlopen op voedingsbehoeften.

ready meals - lasagne

Ontdek onze inspirerende concepten

Solina toont zijn nutritionele bekwaamheid met geavanceerde concepten die oog hebben voor de belangrijkste trends in hartige voedingsmiddelen.

Van een plantaardige döner een hit maken?

Inspirerend concept bekijken

Verslingerd aan chips? Wij maken ze gezonder

Inspirerend concept bekijken

Een plantaardige burger met dezelfde voedingsstoffen als vlees?

Inspirerend concept bekijken

Het gekende concept van de hotdog omgooien?

Inspirerend concept bekijken

Een ham met een optimale Nutri-Score en een clear label?

Inspirerend concept bekijken

Een kipachtige hamburger perfectioneren?

Inspirerend concept bekijken

Hoe maak je kippenvleugels heerlijk knapperig?

Inspirerend concept bekijken

Is een compromisloze, nitrietvrije ham mogelijk?

Inspirerend concept bekijken

De Thaise keuken naar Europa brengen?

Inspirerend concept bekijken

Is veganistische tonijn het volgende plantaardige succesverhaal?

Inspirerend concept bekijken

Markten bedienen

Solina’s expertise in voedzaamheid maakt ons tot een voorkeurspartner van bedrijven uit het hele spectrum van hartige voedingswaren.

Maaltijden

Meer informatie >

ONTDEK MEER

Functionaliteit

Meer Informatie >