Voor liefhebbers van de wereldkeuken

Europeanen zijn steeds meer van alle wereldkeukens thuis. Veel mensen hebben op reis verschillende keukens leren kennen en willen ook thuis van die smaken kunnen genieten. Anderen willen hun smaakpapillen gebruiken om naar landen te reizen waar ze nog nooit geweest zijn. De voedingsindustrie probeert die doelgroepen authentieke, gezonde maaltijden te bieden die aangepast zijn aan lokale smaakvoorkeuren.

Solina nam de handschoen op door een concept voor Thaise kip te ontwikkelen. Dat deden we door onze bekwaamheid op het vlak van textuur en ‘clear labels’ te gebruiken om sappige kipstukjes te maken, en onze expertise in sauzen te benutten om een droge basis voor een Thaise rode currysaus te formuleren. Rekening houdend met het verschil tussen Thaise en Europese smaakpapillen maakten we het product minder pikant. Zo bleven we trouw aan het authentieke smaakprofiel en kregen we een resultaat dat toch meer in de smaak valt bij de doorsnee Westerse consument.

Lager natriumgehalte

We ontwikkelden de droge basis zo dat producenten ze makkelijk kunnen verwerken en toepassen, en een product kunnen leveren met een hogere voedzaamheid dan vergelijkbare kant-en-klare maaltijden. Met Saltwell, een zoutalternatief met laag natriumgehalte uit een ondergrondse zee in Chili, maakten we een kant-en-klare maaltijd die 33% minder natrium bevat dan een reeks referentieproducten die verkocht worden in België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Solina BE IFFA frank the tank doner of the future damn heatlhy ham hot dogs dorte vegan sausage clean li thai chicken

45%

Het aandeel van de Britse vakantiegangers dat enkel voor het eten reist

Voor veel consumenten staat de keuken centraal in hun reisplannen, en ze wagen zich aan avontuurlijkere gerechten wanneer ze op reis zijn. Bij thuiskomst gaan ze op zoek naar de gerechten die ze in het buitenland hebben geprobeerd. Dat biedt mogelijkheden aan producenten van kant-en-klare maaltijden.

Source: Travelzoo

Sappige kip gegarandeerd

Solina besefte dat de stukjes gevogelte absoluut de juiste textuur moesten hebben opdat het concept Thaise kip succesvol kon zijn. De kip moest sappig zijn, met een aangename textuur die noch te hard, noch te zacht is. Solina paste zijn expertise in pekelen toe om de uitdaging aan te gaan.

Door de kip in een zoutoplossing te rollen, konden we de textuur, opbrengst en kosten optimaliseren en zorgden we tegelijk voor een ‘clear label’. Solina paste zijn grondige kennis van de specifieke voorkeuren van verschillende groepen én zijn technische expertise toe om de textuur te verfijnen. Afhankelijk van de doelmarkt maakten we de kipstukjes iets droger of juist sappiger.

Een antwoord op je vraag

Zit je met een probleem? Samen vinden we een oplossing.

Ontdek andere inspirerende concepten

Solina toont zijn bekwaamheid met geavanceerde concepten die oog hebben voor de belangrijkste trends in hartige voeding.

Van een plantaardige döner een hit maken?

Inspirerend concept bekijken

Verslingerd aan chips? Wij maken ze gezonder

Inspirerend concept bekijken

Een plantaardige burger met dezelfde voedingsstoffen als vlees?

Inspirerend concept bekijken

Het gekende concept van de hotdog omgooien?

Inspirerend concept bekijken

Een ham met een optimale Nutri-Score en een clear label?

Inspirerend concept bekijken

Is veganistische tonijn het volgende plantaardige succesverhaal?

Inspirerend concept bekijken

Is een compromisloze, nitrietvrije ham mogelijk?

Inspirerend concept bekijken

Hoe maak je kippenvleugels heerlijk knapperig?

Inspirerend concept bekijken

De Thaise keuken naar Europa brengen?

Inspirerend concept bekijken

Een kipachtige hamburger perfectioneren?

Inspirerend concept bekijken

ONTDEK MEER

Geïntegreerde oplossingen

Meer Informatie >