Met oog voor conflicterende behoeften

Consumententrends drijven de voedingssector in verschillende richtingen. Mensen willen nog steeds betaalbare, handige en lekkere voeding, maar besteden ook steeds meer aandacht aan nutritionele eigenschappen en het ingrediëntenoverzicht van een product. Voldoen aan een klantbehoefte is vrij makkelijk. Aan alle vragen tegelijk voldoen, is echter een stuk moeilijker. Dat vraagt een team dat van vele markten thuis is.

Solina, deskundige in volledig geïntegreerde oplossingen, heeft de brede expertise die nodig is om de uitdaging aan te gaan. De kracht van onze geïntegreerde oplossingen blijkt uit een concept met gevogelteham dat Solina ontwikkelde met aandacht voor alle eigenschappen die moderne consumenten verlangen van vleesproducten. Dit nutritioneel geoptimaliseerde hamconcept is een product van Solina’s lange culinaire geschiedenis, inzicht in traditionele bewaartechnieken, meesterschap in vleesverwerking en bekwaamheid inzake ‘clear labels’.

Clear labels

Al de ingrediënten in de ham zijn herkenbaar voor klanten. Vaak gebruiken ze zelfs dezelfde ingrediënten in hun eigen keuken. Solina slaagde erin om het label voor consumenten eenvoudig te houden dankzij een smaakoplossing zonder additieven op azijnbasis en een authentiek smaakextract van kip uit het Sign’Nature-productassortiment. Tot slot gebruikten we een pekelmix met ‘clear label’ in het textureringsproces. Zo kregen we het gewenste mondgevoel zonder ingrediënten te gebruiken die consumenten niet kennen.

Solina BE IFFA frank the tank doner of the future damn heatlhy ham hot dogs dorte vegan sausage clean li thai chicken
quote author profile picture

“Onderzoek heeft aangetoond dat initiatieven op het vlak van [voedingsinformatie op de voorzijde van de verpakking] de bereidheid van consumenten om meer te betalen voor gezondere producten ten goede kan komen.”

Bron: Europese Commissie

Nutri-Score verbeteren

De meeste hamproducten vermelden op de voorkant van de verpakking een Nutri-Score B, wat de aanbeveling is van gezondheidsinstanties in landen als Frankrijk en Duitsland. Bij de ontwikkeling van dit hamconcept gebruikten we een reeks technieken uit onze portfolio van geïntegreerde oplossingen om een score A te verkrijgen, de beste van vijf Nutri-Scores.

Onze teams verbeterden de Nutri-Score door drie belangrijke elementen te optimaliseren. Net als de meeste hamproducten is ook deze ham rijk aan eiwitten, wat de score ten goede komt. De Nutri-Score van ham wordt doorgaans echter naar beneden getrokken door het zoutgehalte. Dat voorkwam Solina door een zoutproduct met lager natriumgehalte, Saltwell, te gebruiken, voor bijna 50% minder natrium. Door vervolgens vezels toe te voegen aan het product, duwden we het over de drempel van Nutri-Score A.

Een antwoord op je vraag

Zit je met een probleem? Samen vinden we een oplossing.

Ontdek andere inspirerende concepten

Solina toont zijn bekwaamheid met geavanceerde concepten die oog hebben voor de belangrijkste trends in hartige voeding.

Van een plantaardige döner een hit maken?

Inspirerend concept bekijken

Verslingerd aan chips? Wij maken ze gezonder

Inspirerend concept bekijken

Een plantaardige burger met dezelfde voedingsstoffen als vlees?

Inspirerend concept bekijken

Het gekende concept van de hotdog omgooien?

Inspirerend concept bekijken

Een ham met een optimale Nutri-Score en een clear label?

Inspirerend concept bekijken

Is een compromisloze, nitrietvrije ham mogelijk?

Inspirerend concept bekijken

Hoe maak je kippenvleugels heerlijk knapperig?

Inspirerend concept bekijken

De Thaise keuken naar Europa brengen?

Inspirerend concept bekijken

Een kipachtige hamburger perfectioneren?

Inspirerend concept bekijken

Is veganistische tonijn het volgende plantaardige succesverhaal?

Inspirerend concept bekijken

ONTDEK MEER

Geïntegreerde oplossingen

Meer Informatie >