VOLDOEN AAN DE EISEN VAN DE CONSUMENT

Kipburgers zijn een van de hoekstenen van de ‘Quick Service Restaurant’-sector (QSR). Ze staan in de top 10 van bestverkochte producten bij McDonald’s en zijn een vast onderdeel van vele familiebezoeken aan fastfoodrestaurants. Het belang van burgers voor de QSR-ervaring is een grote opportuniteit voor plantaardige versies, maar legt de lat voor succes ook hoog. Consumenten weten goed wat ze van een kipachtige burger willen.

Solina kan aan die eisen tegemoetkomen. Met onze subdivisie plantaardige voeding, NEXTERA® by Solina, en een lange geschiedenis in de vleesindustrie, weten we wat er nodig is voor de ideale kipachtige burger, en beschikken we over de culinaire creativiteit en technische knowhow om de perfecte plantaardige versie te creëren.

GEBRUIKMAKEN VAN ONS VLEESERFGOED

We hebben een fibrillatie (powerheater-extrusie) technologie toegepast om ‘strips’ te maken van soja-, tarwe- en scharrelei-eiwitten. Gebruikmakend van ons vleeserfgoed, hebben we de strips omgezet in een deeg dat geschikt is om de karakteristieke hamburgervormen te maken met een erg sappige, kipachtige vezelige bite.
De rest van de veganistische kipachtige concepten getuigt van de uitgebreide mogelijkheden van Solina. We hebben een natuurlijk kiparoma gebruikt om de nuggets smaak te geven en samengewerkt met onze coatingspecialist, Bowman Ingredients, om de kleur en knapperigheid te creëren die essentieel zijn voor de eerste indruk van de consument.

Chicken plantbased burger

72%

het aandeel kopers van plantaardige QSR-voedingsmiddelen die zich identificeren als vleeseters

De interesse van omnivoren in plantaardige voedingsmiddelen betekent dat QSR's overtuigende, vleesachtige producten nodig hebben om de plantaardige opportuniteit ten volle te grijpen.

Source: Piplsay

DE NUTRI-SCORE AANPASSEN

Het knapperige vegan burgerconcept heeft een Nutri-Score B. Dat geeft aan dat het rijk is aan eiwitten en arm aan verzadigde vetten. Dat is echter maar een suggestie. De Nutri-Score kan voor elke klant worden aangepast, zoals met alles bij Solina. Als een Nutri-Score A nodig is, kan ons team daarvoor zorgen door de hoeveelheid vezels te verhogen en de hoeveelheid zout te verminderen.

Een antwoord op je vraag

Zit je met een probleem? Samen vinden we een oplossing.

Ontdek andere inspirerende concepten

Solina toont zijn bekwaamheid met geavanceerde concepten die oog hebben voor de belangrijkste trends in hartige voeding.

Van een plantaardige döner een hit maken?

Inspirerend concept bekijken

Verslingerd aan chips? Wij maken ze gezonder

Inspirerend concept bekijken

Een plantaardige burger met dezelfde voedingsstoffen als vlees?

Inspirerend concept bekijken

Het gekende concept van de hotdog omgooien?

Inspirerend concept bekijken

Een ham met een optimale Nutri-Score en een clear label?

Inspirerend concept bekijken

Is een compromisloze, nitrietvrije ham mogelijk?

Inspirerend concept bekijken

Hoe maak je kippenvleugels heerlijk knapperig?

Inspirerend concept bekijken

Een kipachtige hamburger perfectioneren?

Inspirerend concept bekijken

De Thaise keuken naar Europa brengen?

Inspirerend concept bekijken

Is veganistische tonijn het volgende plantaardige succesverhaal?

Inspirerend concept bekijken

ONTDEK MEER

Geïntegreerde oplossingen

Meer Informatie >

Plantaardige voeding

Meer Informatie >