Voeding rijker maken

Wie dierlijke producten geheel of gedeeltelijk van het menu schrapt, komt veel moeilijker aan bepaalde vitaminen en mineralen, zoals B12 en ijzer. Consumenten kunnen die voedingsstoffen wel uit bepaalde producten en supplementen halen, maar voortdurend de aanbevolen hoeveelheden eten vraagt meer inspanning. Toch kan het anders.

Solina heeft aangetoond dat het plantaardige producten kan maken met vitaminen en mineralen die normaal enkel in vlees te vinden zijn. Het specifieke concept met plantaardige burgers gaat verder dan enkel het imiteren van de smaak en textuur van vlees. We verrijkten het plantaardige eiwit namelijk met ijzer en vitamine B12. Zo krijgen consumenten toch de nodige voedingsstoffen, welke eiwitbron ze ook kiezen.

Een beter nutritioneel profiel

De toevoeging van ijzer en B12 was onderdeel van een bredere poging om het nutritionele profiel van de plantaardige burger te verbeteren. Het concept is ook suikerarm, een bron van vezels en rijk aan eiwitten. Die mix van positieve eigenschappen leverde de burger de gegeerde Nutri-Score A op.

Solina BE IFFA frank the tank doner of the future damn heatlhy ham hot dogs dorte vegan sausage clean li thai chicken
quote author profile picture

“Veel mensen halen vitamine B12 uit dierlijke bronnen zoals vlees, vis en zuivelproducten. Veganisten hebben slechts beperkte mogelijkheden en soms is een supplement met vitamine B12 nodig.”

Bron: National Health Service (Nationale Gezondheidsinstantie in het Verenigd Koninkrijk)

De juiste benadering kiezen

Deze plantaardige burger werd ontwikkeld met behulp van extrusietechnologie, wat de burger vlezig maakt. De expertise van NEXTERA® by Solina is echter niet gebonden aan één specifieke technologie. Natte extrusie is niet de enige fibrillatietechnologie waar we ons op toeleggen. De bestaande techniek waar getextureerd dierlijk eiwit met water en olie wordt gemengd, is nog steeds een ideale manier om soortgelijke vleesachtige burgerschijven te maken die aangepast zijn aan de behoeften van klanten en de markt die zij bedienen. De flexibiliteit spreidt zich uit tot het assortiment veganistische sauzen die we leveren als aanvulling op onze burgers, zoals uienrelish, chipotlebarbecuesaus en tomatenchutney.

Een antwoord op je vraag

Zit je met een probleem? Samen vinden we een oplossing.

Ontdek andere inspirerende concepten

Solina toont zijn bekwaamheid met geavanceerde concepten die oog hebben voor de belangrijkste trends in hartige voeding.

Van een plantaardige döner een hit maken?

Inspirerend concept bekijken

Verslingerd aan chips? Wij maken ze gezonder

Inspirerend concept bekijken

Een plantaardige burger met dezelfde voedingsstoffen als vlees?

Inspirerend concept bekijken

Het gekende concept van de hotdog omgooien?

Inspirerend concept bekijken

Een ham met een optimale Nutri-Score en een clear label?

Inspirerend concept bekijken

Is een compromisloze, nitrietvrije ham mogelijk?

Inspirerend concept bekijken

Hoe maak je kippenvleugels heerlijk knapperig?

Inspirerend concept bekijken

Een kipachtige hamburger perfectioneren?

Inspirerend concept bekijken

Is veganistische tonijn het volgende plantaardige succesverhaal?

Inspirerend concept bekijken

De Thaise keuken naar Europa brengen?

Inspirerend concept bekijken

ONTDEK MEER

Geïntegreerde oplossingen

Meer Informatie >

Plantaardige voeding

Meer Informatie >