De taal van welzijn spreken

Consumenten zoeken steeds meer naar voedingsproducten die een beter gevoel van lichamelijk en mentaal welbevinden bieden. De aanhoudende gezondheids- en welzijnstrend werd tijdens de COVID-19-pandemie versterkt doordat mensen gingen inzien hoe belangrijk gezonde eetgewoonten zijn voor de immuniteit. Vandaag moet voeding meer zijn dan enkel lekker: mensen willen producten die ze aanzien als goed voor mens en planeet.  

In die nieuwe context verwachten consumenten dat foodmerken de taal van welzijn spreken en helder zijn over wat er in producten zit. Consumenten willen voeding die minder bewerkt is en er natuurlijk uitziet, met een bondige lijst van herkenbare, hoogwaardige ingrediënten.

De opkomst van plantaardige maaltijden

De tendens naar meer welzijn en transparantie is verbonden met een evolutie waarbij plantaardig eten niet langer bijkomstig is, maar mainstream wordt. De attitudes tegenover veganistisch eten veranderen, en meer consumenten geven de voorkeur aan gerechten die groenten centraal stellen en een ‘natuurlijke’ ingrediëntenlijst hebben. Plantaardige ingrediënten zoals fruit en groente sluiten aan bij de vraag van consumenten naar natuurlijke en verse voeding.

soep chorba

Mee met de trend

In het kader van de steun die we bieden aan producenten van kant-en-klare maaltijden en groenten onderkende Solina de gezondheids- en welzijnstrend als een belangrijke verandering in de markten die onze klanten bedienen. Daarom zetten onze chef-koks en voedingsdeskundigen hun unieke expertise in sauzen en bouillons in om een scala van oplossingen te ontwikkelen en van groenten gezonde, voedzame en zinnenprikkelende maaltijden te maken.

Op basis van hun kennis van de wereldkeuken ontwikkelden onze chef-koks een 100% plantaardige oplossing gebaseerd op de pikante Chorba-tomatensoep die kenmerkend is voor het noorden van Afrika. We gebruikten ze als inspiratie voor een foodconcept met een bereidingsklare box met groenten (diepgevroren wortels, courgette, erwten, abrikozen en kikkererwten) en een diepgevroren sausbasis.

soep chorba 3

55%

Het aandeel Europeanen die zeggen dat de gezondheidseffecten van een product vaak dan wel altijd hun keuze beïnvloeden.

Consumenten hechten groot belang aan gezondheid en welzijn, en dat heeft rechtstreeks invloed op het koopgedrag van de meeste Europese consumenten. Merken die succesvol willen zijn, moeten inpikken op de veranderende prioriteiten van de consument.

Source: GlobalData

Hoe we de soep ontwikkelden

Gebruikmakend van onze unieke expertise in ingrediënten en onze cheftraditie ontwikkelden we een integrale oplossing die zowel de versheid van de groenten als de authentieke smaak van Chorba centraal stelt in het gerecht.

We benutten onze Sign’Nature-productlijn van natuurlijke bouillons (100% natuurlijke en ‘schone’ producten zonder kleurstoffen, bewaarmiddelen, additieven, smaakverbeteraars, aroma’s of gistextracten), en met een subtiele, sensorisch aantrekkelijke ingrediëntenmix van onder andere tomaat, specerijen, komijn, kruiden en chili verkregen onze chef-koks de ware smaak, textuur en kleur van een huisgemaakt Maghrebijns recept. Het recept voldoet aan de vraag van consumenten naar internationale en etnische gerechten.

Als bereidingsklaar gerecht ondersteunt het concept de procesoptimalisering van producenten van kant-en-klare maaltijden: het kookproces wordt immers overgeslagen. Solina levert gebruiksklare, individuele oplossingen die aangepast zijn aan de procesomgeving van de klant.

Een antwoord op je vraag

Zit je met een probleem? Samen vinden we een oplossing.

Ontdek andere inspirerende concepten

Solina toont zijn bekwaamheid met geavanceerde concepten die oog hebben voor de belangrijkste trends in hartige voeding.

Van een plantaardige döner een hit maken?

Inspirerend concept bekijken

Verslingerd aan chips? Wij maken ze gezonder

Inspirerend concept bekijken

Een plantaardige burger met dezelfde voedingsstoffen als vlees?

Inspirerend concept bekijken

Het gekende concept van de hotdog omgooien?

Inspirerend concept bekijken

Een ham met een optimale Nutri-Score en een clear label?

Inspirerend concept bekijken

Is een compromisloze, nitrietvrije ham mogelijk?

Inspirerend concept bekijken

Is veganistische tonijn het volgende plantaardige succesverhaal?

Inspirerend concept bekijken

Een kipachtige hamburger perfectioneren?

Inspirerend concept bekijken

Hoe maak je kippenvleugels heerlijk knapperig?

Inspirerend concept bekijken

De Thaise keuken naar Europa brengen?

Inspirerend concept bekijken

ONTDEK MEER

Geïntegreerde oplossingen

Meer Informatie >

Maaltijden

Meer Informatie >