PARTY FOOD

De eetgewoonten van consumenten zijn veranderd – en ze willen producten die die veranderingen weerspiegelen. Vandaag zijn veel eetgelegenheden informeler, en kiezen consumenten voor een selectie fingerfoods om gezellig met vrienden te delen in plaats van een traditionele maaltijd aan tafel. Kip, een eiwit dat nog steeds populair is ondanks het feit dat de consumptie van andere vleessoorten is gedaald, neemt een centrale plaats in bij veel van die informele eetgelegenheden.

KNAPPERIGHEID EN SAPPIGHEID

Solina erkende de behoefte van consumenten aan lekkere, gemakkelijk te bereiden kipproducten om te delen en ontwikkelde een nieuwe concept voor kippenvleugels. In samenwerking met onze dochteronderneming Bowman Ingredients ontwikkelden we een nieuw proces om kippenvleugels een krokante coating te geven. Het proces vindt plaats in een tumbler. Daardoor zijn er geen dure coatinglijnen nodig, maar is er toch de knapperige toets die consumenten verwachten.
De kip, die wordt gepekeld voor maximale sappigheid, wordt gegaard bij de fabrikant en bereid in de oven bij de consument thuis. Doordat we geen olie in het kookproces gebruiken en fosfaten vermijden, in combinatie met een van nature laag natriumgehalte, krijgen we een gezonder product als resultaat.

Chicken wings

32mld €

aan gevogeltevlees in Europa

Gevogelte is nog steeds populair, ondanks het feit dat consumenten zich hebben afgekeerd van rood vlees zoals rundvlees.

Source: AVEC

DE SMAAK VERBETEREN

Solina verbeterde de natuurlijke smaak van de kippenvleugels met een kippenbooster en gaf daarmee de aanzet voor de aanpassing van het smaakprofiel. We hebben een baconingrediënt toegevoegd aan het kippenvleugelconcept om het een rokerige vleessmaak te geven, maar dat is slechts een van de vele opties. Door verschillende smaken toe te voegen kan het concept eenvoudig worden aangepast om een volledig assortiment van kippenvleugelproducten af te stemmen op de smaken van verschillende kopers.

Een antwoord op je vraag

Zit je met een probleem? Samen vinden we een oplossing.

Ontdek andere inspirerende concepten

Solina toont zijn bekwaamheid met geavanceerde concepten die oog hebben voor de belangrijkste trends in hartige voeding.

Van een plantaardige döner een hit maken?

Inspirerend concept bekijken

Verslingerd aan chips? Wij maken ze gezonder

Inspirerend concept bekijken

Een plantaardige burger met dezelfde voedingsstoffen als vlees?

Inspirerend concept bekijken

Het gekende concept van de hotdog omgooien?

Inspirerend concept bekijken

Een ham met een optimale Nutri-Score en een clear label?

Inspirerend concept bekijken

Een kipachtige hamburger perfectioneren?

Inspirerend concept bekijken

De Thaise keuken naar Europa brengen?

Inspirerend concept bekijken

Is een compromisloze, nitrietvrije ham mogelijk?

Inspirerend concept bekijken

Hoe maak je kippenvleugels heerlijk knapperig?

Inspirerend concept bekijken

Is veganistische tonijn het volgende plantaardige succesverhaal?

Inspirerend concept bekijken

ONTDEK MEER

Geïntegreerde oplossingen

Meer Informatie >