WAAROM VERANDERING NODIG IS

Consumenten zijn duidelijk over wat ze vandaag van vleesproducten willen. In heel Europa verwerpen consumenten producten die gebruik maken van nitrieten en fosfaten, en zoeken ze voedingsmiddelen die vrij zijn van kunstmatige ingrediënten, additieven en conserveringsmiddelen. Die trend creëert een enorme opportuniteit. Het bedrijf dat het pioniersvoordeel heeft in natuurlijke oplossingen zal nieuwe markten veroveren en de vleesverkoop nieuw leven inblazen.

EEN OPLOSSING OP BASIS VAN NATUURLIJKE INGREDIËNTEN VINDEN

De uitdaging is om de nitrietzouten die veel worden gebruikt in fijne vleeswaren zoals ham te verwijderen zonder de smaak, textuur, kleur of houdbaarheid aan te tasten. Solina ging op zoek naar een traditioneel recept voor inspiratie. Dat mondde uit in de ontwikkeling van een functionele mix van natuurlijke essentiële oliën, kruiden, plantenextracten en zout. De mix biedt vleeswaren alle eigenschappen die consumenten en fabrikanten verwachten, van smaak en kleur tot antimicrobiële en antioxiderende eigenschappen.
We creëerden een poeder dat vlees die eigenschappen geeft door ons te concentreren op vier pijlers. In de eerste twee pijlers hebben we polyfenolen toegevoegd, met behulp van ingrediënten zoals kruidnagel en kaneel, en essentiële oliën omwille van hun antioxiderende en bacteriostatische eigenschappen. De andere twee pijlers omvatten vleesbouillon en starters. Ze bieden smaak, kleur, antioxiderende eigenschappen en nog veel meer. Het resultaat? Ham met een malse textuur en frisse smaak die gebruik maakt van ingrediënten die consumenten herkennen en omarmen.

nitrite free ham

67%

het aandeel Franse consumenten dat nitrieten wil vermijden

Nitrieten en fosfaten behoren tot de voornaamste ingrediënten die consumenten in heel Europa willen vermijden.

Source: Kwantitatief onderzoek voor Solina (min. 200 personen per land, Q1 2021)

DE OPLOSSING AANPASSEN

Het Orig’in ham-concept is slechts één toepassing van de toolbox die Solina heeft gecreëerd. Na jarenlang proberen te begrijpen hoe we additieven in het algemeen kunnen vervangen, hebben we nu een flexibel platform voor natuurlijkheid dat kan worden toegepast op een breed assortiment charcuterieproducten, zoals geconserveerde ham, gekookte worst en sneetjes gevogelte, en op kant-en-klare maaltijden. Voor elk project passen we de mix aan de specifieke behoeften van het product en de smaak van de lokale doelgroep aan, waardoor we hele reeksen producten kunnen creëren gebaseerd op aromatische oplossingen.

Een antwoord op je vraag

Zit je met een probleem? Samen vinden we een oplossing.

Ontdek andere inspirerende concepten

Solina toont zijn bekwaamheid met geavanceerde concepten die oog hebben voor de belangrijkste trends in hartige voeding.

Van een plantaardige döner een hit maken?

Inspirerend concept bekijken

Verslingerd aan chips? Wij maken ze gezonder

Inspirerend concept bekijken

Een plantaardige burger met dezelfde voedingsstoffen als vlees?

Inspirerend concept bekijken

Het gekende concept van de hotdog omgooien?

Inspirerend concept bekijken

Een ham met een optimale Nutri-Score en een clear label?

Inspirerend concept bekijken

Hoe maak je kippenvleugels heerlijk knapperig?

Inspirerend concept bekijken

Is veganistische tonijn het volgende plantaardige succesverhaal?

Inspirerend concept bekijken

De Thaise keuken naar Europa brengen?

Inspirerend concept bekijken

Is een compromisloze, nitrietvrije ham mogelijk?

Inspirerend concept bekijken

Een kipachtige hamburger perfectioneren?

Inspirerend concept bekijken

ONTDEK MEER

Geïntegreerde oplossingen

Meer Informatie >

Inspirerende concepten

Meer Informatie >