EEN NIEUWE OPPORTUNITEIT

Er is duidelijk een marktopportuniteit voor plantaardige vis. Consumenten hebben al plantaardig vlees omarmd en de vermeldingen ‘Marine Stewardship Council’ of ‘verantwoord geproduceerd’ op lanceringen tonen aan dat consumenten zich het meest zorgen maken over duurzaamheid, in het bijzonder het milieu, bij het kopen van vis en schaaldieren voor consumptie. De enige vraag was in hoeverre merken de textuur, smaak, kleur en geur van vis kunnen nabootsen.

DE UITDAGING AANGAAN

Solina heeft het probleem van de zintuiglijke eigenschappen van plantaardige vis afdoende beantwoord met ons concept voor veganistische tonijn. Het concept stelde NEXTERA® by Solina, een organisatie met uitgebreide ervaring in de ontwikkeling van plantaardig vlees, voor nieuwe uitdagingen. Met zijn malse bite en lichte, delicate kleur en aroma verschilt vis aanzienlijk van vlees en het concept voor veganistische tonijn vereiste een nieuwe aanpak.
NEXTERA® by Solina zorgde voor de optimale malse bite door natte extrusie toe te passen op een aantal plantaardige eiwitten. Door nauwgezette afstemming heeft het team de textuur aangepast aan de gouden norm van vis en mogelijke problemen met bijsmaken van plantaardige eiwitten aangepakt om de smaak en het aroma overtuigend na te bootsen. Het team waakte er tegelijk zorgvuldig over dat ongewenste interactie-effecten op de textuur of het aroma die tijdens de nabewerking of de warmtebehandeling in het blikje zouden kunnen optreden, uitgesloten en beperkt werden.

Vegan tuna

60%

het aandeel Duitse gebruikers van vleesvervangers met interesse voor plantaardige visproducten

Merken van visvervangers kunnen interesse omzetten in terugkerende verkopen door te innoveren om de smaak, textuur en voedingskwaliteiten te verbeteren.

Source: Mintel

FLEXIBEL ZIJN

Het concept voor veganistische tonijn geeft Solina een vertrekpunt om producten te ontwikkelen die zijn aangepast aan de specifieke behoeften van elke klant. Solina biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om voor 100% allergeenvrij te kiezen, waardoor klanten een plantaardige tonijn kunnen leveren die voldoet aan de unieke voedingsbehoeften van hun doelgroep.

Een antwoord op je vraag

Zit je met een probleem? Samen vinden we een oplossing.

Ontdek andere inspirerende concepten

Solina toont zijn bekwaamheid met geavanceerde concepten die oog hebben voor de belangrijkste trends in hartige voeding.

Van een plantaardige döner een hit maken?

Inspirerend concept bekijken

Verslingerd aan chips? Wij maken ze gezonder

Inspirerend concept bekijken

Een plantaardige burger met dezelfde voedingsstoffen als vlees?

Inspirerend concept bekijken

Het gekende concept van de hotdog omgooien?

Inspirerend concept bekijken

Een ham met een optimale Nutri-Score en een clear label?

Inspirerend concept bekijken

Is veganistische tonijn het volgende plantaardige succesverhaal?

Inspirerend concept bekijken

Een kipachtige hamburger perfectioneren?

Inspirerend concept bekijken

Is een compromisloze, nitrietvrije ham mogelijk?

Inspirerend concept bekijken

Hoe maak je kippenvleugels heerlijk knapperig?

Inspirerend concept bekijken

De Thaise keuken naar Europa brengen?

Inspirerend concept bekijken

ONTDEK MEER

Geïntegreerde oplossingen

Meer Informatie >

Plantaardige voeding

Meer Informatie >