Voor vleesmijders

Een snelgroeiend aantal mensen vermindert zijn vleesconsumptie maar wil toch nog zijn favoriete dierlijke gerechten eten. Die trend is een kans voor producenten die populaire vleesmaaltijden kunnen nabootsen met enkel plantaardige ingrediënten.

Solina’s subdivisie voor plantaardige voeding en vleesvervangers, NEXTERA® by Solina, heeft getoond wat er mogelijk is wanneer plantaardige ingrediënten gekoppeld worden aan culinaire creativiteit en technische uitmuntendheid toen het de ‘döner van de toekomst’ ontwikkelde. Het product combineert een plantaardige, gemarineerde eiwitbasis met veganistische smaakmakers en sauzen met een ‘clear label’. Door een heuse smaakmaker voor kebab van imitatie-Turkse origine te gebruiken toonden onze teams hun vermogen om de smaak van producten af te stemmen op specifieke markten en consumenten.

Plantaardig dönervlees creëren

De eiwitbasis werd gemaakt door verschillende plantaardige eiwitten te combineren met fibrillatietechnologie. We gebruikten onze ervaring en kennis van het fibrillatieproces en culinaire hulpmiddelen om de textuur, vorm en kleur van de eiwitbasis te optimaliseren en zo een authentiek plantaardig product te leveren.

Solina BE IFFA frank the tank doner of the future damn heatlhy ham hot dogs dorte vegan sausage clean li thai chicken

31%

Het aandeel Europeanen dat zichzelf flexitariër, pescotariër, vegetariër of veganist noemt.

De snelle toename van het aantal mensen die hun vleesconsumptie reduceren en zichzelf flexitariër noemen, wordt weerspiegeld in onderzoeksgegevens uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België, Frankrijk, Portugal en Denemarken.

Source: Veganz

Plantaardige eiwitten sensorisch optimaliseren

Smaak is altijd een uitdaging wanneer men werkt met plantaardige eiwitten, die in onbewerkte vorm een neutraal of zelfs onaantrekkelijk aroma kunnen hebben. Solina gaat al vele jaren grote smaakuitdagingen aan, en heeft de nodige expertise en ingrediënten om producten de gewenste aroma’s te geven.

Voor dit dönerconcept gebruikten we ingrediënten zoals 100% natuurlijke smaakextracten uit onze Sign’Nature-productlijn van vloeistofgebaseerde, hoogwaardige bouillons op basis van traditionele recepten. We verbeterden de döner met Sign’Nature Mediterranean, een culinaire smaakverbeteraar met een ‘clear label’ die tomaat, ui, paprika, aubergine, knoflook, courgette, extra vierge olijfolie, zout en specerijen bevat.

Een antwoord op je vraag

Zit je met een probleem? Samen vinden we een oplossing.

Ontdek andere inspirerende concepten

Solina toont zijn bekwaamheid met geavanceerde concepten die oog hebben voor de belangrijkste trends in hartige voeding.

Van een plantaardige döner een hit maken?

Inspirerend concept bekijken

Verslingerd aan chips? Wij maken ze gezonder

Inspirerend concept bekijken

Een plantaardige burger met dezelfde voedingsstoffen als vlees?

Inspirerend concept bekijken

Het gekende concept van de hotdog omgooien?

Inspirerend concept bekijken

Een ham met een optimale Nutri-Score en een clear label?

Inspirerend concept bekijken

Een kipachtige hamburger perfectioneren?

Inspirerend concept bekijken

Is veganistische tonijn het volgende plantaardige succesverhaal?

Inspirerend concept bekijken

Is een compromisloze, nitrietvrije ham mogelijk?

Inspirerend concept bekijken

De Thaise keuken naar Europa brengen?

Inspirerend concept bekijken

Hoe maak je kippenvleugels heerlijk knapperig?

Inspirerend concept bekijken

ONTDEK MEER

Geïntegreerde oplossingen

Meer Informatie >

Plantaardige voeding

Meer Informatie >