Het belang van Nutri-Scores

Gezondere, betere tussendoortjes bieden een opkomende opportuniteit om de consumentenvraag naar producten met een beter gevoel van algemeen welzijn te weerspiegelen. De pandemie heeft die tendens versneld.

Meer thuiswerk? Dat betekent meer tijd voor tussendoortjes. Mensen gingen handige snacks kopen voor een pauze, een verwenmomentje of een energieboost. Tegelijk maakten het dreigende coronavirus en de beperking op dagelijkse activiteiten – denk aan sportscholen en fitness – ons bewuster van het belang van gezond leven omdat we onze dosis beweging van voor de pandemie niet konden aanhouden.

Consumenten proberen voedzamere keuzes te maken en kiezen vaker voor gezondere, minder bewerkte producten met zo weinig mogelijk synthetische ingrediënten en het beste nutritionele profiel. De Nutri-Score wordt steeds belangrijker bij de aankoopbeslissing, wat de vraag naar tussendoortjes met score A of B de hoogte in drijft.

20210616_074

Voedzaam zonder compromissen

Solina heeft als missie de snackindustrie te helpen om te voldoen aan de vraag naar gezondere producten. Daartoe ontwikkelt het individuele oplossingen voor smaakmakers en coatings die de beste combinatie van de twee sleutelelementen bieden: voedzaamheid en smaak. Als deskundigen op het vlak van ingrediënten en voedzaamheid gebruiken we onze achtergrond in smaak en onze culinaire expertise om voor gezondheidsbewuste consumenten betere tussendoortjes te ontwikkelen die toch lekker zijn en een gezonde dosis genot schenken. 

De kracht van Solina’s bekwaamheid op het vlak van smaak en voedzaamheid blijkt uit het concept aardappelchips met gebraden kip. Door onze volledige toolset te benutten om de voedzaamheid van snacks te verbeteren, bewees Solina hoe producten de gegeerde Nutri-Score B kunnen halen zonder compromis op smaak.

chips and crisps 14

82%

Het aandeel Europese consumenten dat bekommerd is om zijn conditie en gezondheid.

De gezondheids- en wellnesstrend kan onmogelijk over het hoofd gezien worden. Bijna iedereen is op z’n minst een beetje bekommerd om zijn of haar conditie en gezondheid. Fabrikanten van tussendoortjes die oog hebben voor die bezorgdheid kunnen groeimarkten ontgrendelen.

Source: GlobalData

Gezondere aardappelchips maken

Solina had twee benaderingen om de Nutri-Score van aardappelchips met gebraden kip op te krikken van C naar B. Ten eerste gebruikten we onze oplossingen die een vetachtig mondgevoel geven om het vetgehalte in de aardappelchips te reduceren. Het vetgehalte terugschroeven heeft een positief effect op het gehalte vezels en eiwitten, en dus ook op de Nutri-Score.

Ten tweede benutten we diverse van onze oplossingen die gebaseerd zijn op natuurlijk zeezout met verlaagd natriumgehalte. Zo konden we het natriumgehalte van de aardappelchips verminderen. Solina weet dat smaakmakers het meeste of zelfs al het toegevoegde zout in aardappelchips vertegenwoordigen. Daarom heeft het een reeks formuleringstools ontwikkeld die het natriumgehalte verlagen en toch de geweldige smaak bewaren.

Solina gebruikt in al zijn snackprojecten manieren om een lager vet- en natriumgehalte te verkrijgen. Dat kan dankzij aangepaste oplossingen die we op elke basis kunnen gebruiken. Zo helpen we klanten die werken met aardappelchips, geëxtrudeerde snacks, snackpellets, crackers, gepofte chips en andere soorten hartige tussendoortjes om de Nutri-Score van hun producten te verbeteren.

chips and crisps 21

Volle smaakimpact behouden

Een goede Nutri-Score kan een consument overhalen om een snack een keertje te proberen, maar smaak is doorslaggevend voor herhalingsaankopen. Een goede smaak is en blijft onmisbaar voor een succesvol tussendoortje. Daarom ontwikkelt Solina aangepaste smaakmakers die rekening houden met het klantproces. Zo wordt de gewenste nutritionele doelstelling gehaald zonder smaakcompromissen te sluiten.

Een reductie van het vet- en zoutgehalte heeft een rechtstreekse invloed op het sensorische profiel van een tussendoortje. Minder vet zorgt dat het vetachtige mondgevoel verloren gaat, terwijl een lager natriumgehalte de aromatische impact en de langdurige perceptie negatief beïnvloedt. Solina kan beide negatieve effecten tegengaan. Het voegt bepaalde ingrediënten toe aan de formulering van smaakmakers om een vetachtig mondgevoel te geven, en het gebruikt oplossingen die het gevoel geven dat er net zo veel zout in het product zit, hoewel het natriumgehalte lager is.

We combineren die oplossingen met onze formuleringstechnieken om de smaakimpact, de zoutperceptie, het vetachtige mondgevoel en de smaakvrijgave te herstellen en vrijwaren. Daarbij verzekert Solina, dankzij zijn sterke culinaire traditie en specifieke ‘chefbenadering’ inzake snacks, een subtiel evenwicht tussen voedzaamheid en smaak. Heerlijke tussendoortjes gegarandeerd.

Een antwoord op je vraag

Zit je met een probleem? Samen vinden we een oplossing.

Ontdek andere inspirerende concepten

Solina toont zijn bekwaamheid met geavanceerde concepten die oog hebben voor de belangrijkste trends in hartige voeding.

Van een plantaardige döner een hit maken?

Inspirerend concept bekijken

Verslingerd aan chips? Wij maken ze gezonder

Inspirerend concept bekijken

Een plantaardige burger met dezelfde voedingsstoffen als vlees?

Inspirerend concept bekijken

Het gekende concept van de hotdog omgooien?

Inspirerend concept bekijken

Een ham met een optimale Nutri-Score en een clear label?

Inspirerend concept bekijken

Hoe maak je kippenvleugels heerlijk knapperig?

Inspirerend concept bekijken

Is een compromisloze, nitrietvrije ham mogelijk?

Inspirerend concept bekijken

De Thaise keuken naar Europa brengen?

Inspirerend concept bekijken

Een kipachtige hamburger perfectioneren?

Inspirerend concept bekijken

Is veganistische tonijn het volgende plantaardige succesverhaal?

Inspirerend concept bekijken

ONTDEK MEER

Geïntegreerde oplossingen

Meer Informatie >