NEXTERA® by Solina gastheer van uitzending op FoodNavigator

De ‘Positive Nutrition’-uitzendingen van FoodNavigator van 2022 bestaan uit acht op categorieën gefocuste evenementen tussen 15-31 maart 2022met specifieke inhoud per regio. Elke dag zijn er live en interactieve presentaties en paneldiscussies met vragen en antwoorden uit het publiek. NEXTERA® by Solina zal de gastheer zijn van het evenement ‘Plant-based potential: Innovation, diversification and new protein sources’ dat plaatsvindt op 16 maart om 14 u. CET.

Over de uitzending ‘Positive Nutrition’:

“Een clean label zonder kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen, zoetstoffen en conserveringsmiddelen, wordt een must voor veel fabrikanten van dranken en levensmiddelen. Die staan bovendien onder toenemende druk staan om minder natrium, calorieën, verzadigd vet en suiker te gebruiken naarmate consumenten – en regelgevers – meer aandacht hebben voor labels. Merken erkennen echter ook dat het creëren van gezondere voedingsmiddelen niet alleen gaat om het vermijden van ingrediënten die consumenten niet kunnen uitspreken, maar ook over ‘positive nutrition’: het ontwikkelen van producten die inherent voedzaam zijn of verrijkt zijn met prebiotische vezels, plantaardige producten, fruit, groenten, eiwitten, volkoren granen en andere gezondheidsbevorderende ingrediënten, van probiotica tot vitamine C en zink. Hoe kunnen fabrikanten inspelen op de vraag naar voedingsmiddelen die het fysieke en mentale welzijn van consumenten ondersteunen en voor clean labels zorgen?”

Over het evenement

‘Plant-based potential: Innovation, diversification and new protein sources’

“Van zeewier tot schimmels: nieuwe eiwitrijke ingrediënten die gebruik maken van duurzame grondstoffen zijn in opkomst. Toch is twee derde van de voedselproductie nog steeds afhankelijk van slechts negen voedselgewassen. We ontrafelen de voordelen die het diversifiëren van eiwitbronnen met zich meebrengt – van winst voor de gezondheid tot duurzaamheid en het ontsluiten van innovatiepotentieel – en vertellen welke eiwitbronnen de volgende golf van plantaardige producten zouden kunnen aandrijven.” Learn more

Morits Kieswetter, Category Manager New Protein Food van Solina, zal uitleggen hoe NEXTERA® by Solina een unieke plaats inneemt om voedselproducenten te helpen en begeleiden bij het creëren van plantaardige voeding die aanzienlijk beter presteert.

Register

NIEUWSBERICHTEN

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in hartige foodoplossingen.
20220427 Solina liquids 54
Overname

Overname van Zafron Foods (VK)

Met trots kondigen we aan dat Solina Zafron Foods heeft overgenomen van de familie ...

lees meer
Spices
Bedrijf

Verwelkoming van onze Group Sustainability Director

Aanwerving van Ellen Madsen als Group Sustainability Director om voortdurende trans...

lees meer
Factory
Bedrijf

Een kijkje in onze afdeling plantaardige voeding

Van op maat ontwikkelde eiwitoplossingen tot integrale begeleiding Met NEXTERA® by ...

lees meer
Tuna
Markt

Innovatie in visvervanging

Duurzaamheidszorgen bij de consument Leg de lat voor je plantaardige productportfol...

lees meer
20210616_195
Overname

Overname van Sauces et Créations (Frankrijk)

Met trots kunnen we aankondigen dat Solina de Franse bedrijven Sauces et Créations ...

lees meer
Nextera nugget
Evenementen

‘Empowering protein’ op IFFA 2022 (Duitsland)

Van 9 mei tot en met 14 mei zullen we aanwezig zijn op de IFFA, een van de belangri...

lees meer