Duurzaamheidszorgen bij de consument

Leg de lat voor je plantaardige productportfolio hoger door gebruik te maken van onze grondige end-to-end expertise en verras de markt met innovatieve doorbraken op het gebied van alternatieven voor vlees en vis. Op basis van onze grondige kennis van de markt en de consumenten hebben we bij Solina plantaardige tonijn geïdentificeerd als een aantrekkelijke nieuwe opportuniteit voor productontwikkeling. Consumenten van vis en schaaldieren maken zich zorgen over de duurzaamheid van het voedsel dat ze kopen. Dat heeft ertoe geleid dat 43% van de nieuwe lanceringen in de 12 maanden vóór november 2021 de vermelding ‘Marine Stewardship Council’ of ‘verantwoord geproduceerd’ op het etiket draagt. Aangezien er geen dierlijke producten worden gebruikt, is vis op plantaardige basis een manier om nog sterkere statements inzake duurzaamheid te maken.

Vegan tuna

De consumenten hebben steeds meer belangstelling voor plantaardige visalternatieven. Zo verklaart 60% van de Duitse gebruikers van vleesvervangers bereid te zijn om plantaardige visproducten te proberen. Fabrikanten die deze kans grijpen, worden beloond. Ze krijgen onder andere de kans om hun winstmarges te vergroten, want hoewel vis duurder is dan vlees, zijn de ontwikkelingskosten voor de plantaardige alternatieven voor vis- en vleestoepassingen zeer gelijklopend.

Veelzijdige uitdaging

De uitdaging bestaat erin de kleur en het aroma van vis, die lichter en delicater zijn dan bij vlees, na te bootsen en tegelijk de mogelijke bijsmaken van plantaardige eiwitten tegen te gaan. NEXTERA® by Solina is deze uitdaging aangegaan en heeft veganistische tonijn gemaakt, voornamelijk op basis van proteïnen uit erwten en tarwe. Uit al onze verschillende technologieën kozen wij voor dit project de natte extrusie, omdat we met deze technologie de optimale gelaagde, zachte visbeet kunnen verkrijgen. Na de selectie van de technologie hebben onze onderzoekswetenschappers en toepassingstechnologen gewerkt aan de perfecte eindtoepassing. Daarbij zijn smaak, textuur en uitzicht heel precies afgestemd om de gouden standaard voor vis zo dicht mogelijk te benaderen. Het team waakte er tegelijk zorgvuldig over dat ongewenste interactie-effecten op de textuur of het aroma die tijdens de nabewerking of de warmtebehandeling in het blikje zouden kunnen optreden, uitgesloten en beperkt werden.

Learn more

NIEUWSBERICHTEN

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in hartige foodoplossingen.
20220427 Solina liquids 54
Overname

Overname van Zafron Foods (VK)

Met trots kondigen we aan dat Solina Zafron Foods heeft overgenomen van de familie ...

lees meer
Spices
Bedrijf

Verwelkoming van onze Group Sustainability Director

Aanwerving van Ellen Madsen als Group Sustainability Director om voortdurende trans...

lees meer
Factory
Bedrijf

Een kijkje in onze afdeling plantaardige voeding

Van op maat ontwikkelde eiwitoplossingen tot integrale begeleiding Met NEXTERA® by ...

lees meer
20210616_195
Overname

Overname van Sauces et Créations (Frankrijk)

Met trots kunnen we aankondigen dat Solina de Franse bedrijven Sauces et Créations ...

lees meer
Nextera nugget
Evenementen

‘Empowering protein’ op IFFA 2022 (Duitsland)

Van 9 mei tot en met 14 mei zullen we aanwezig zijn op de IFFA, een van de belangri...

lees meer
Solina product mood 09
Bedrijf

Ons duurzaamheidsverslag van 2021

Ons duurzaamheidsverslag van 2021 Solina heeft zijn eerste duurzaamheidsverslag gep...

lees meer