Gelukkig nieuwjaar iedereen! We hebben het einde van alweer een transformerend jaar bereikt, en ik wil graag van deze gelegenheid gebruikmaken om jullie allemaal te bedanken voor jullie aandeel in ons traject en een update te geven van wat we samen hebben bereikt en, nog belangrijker, wat de toekomst brengt.

2021 was voor ons een belangrijke mijlpaal op weg naar duurzaamheid. Op basis van de resultaten van een bottom-upevaluatie richten we ons nu op 5 P’s: People, Planet, Partners, Performance en Products & Solutions. Dankzij die focus willen we een plaats veroveren als wereldleider in de creatie van geïntegreerde smaak-, functionele en nutritionele ingrediëntenoplossingen die ons doel verwezenlijken: voeding maken die een verschil maakt voor mens en planeet. We ondernemen tal van concrete acties, met name rond gezondere oplossingen voor onze klanten, zoals plantaardige voedingsoplossingen ontwikkeld in ons unieke nieuwe R&D-centrum voor plantaardige voeding in België of onze natuurlijke oplossingen voor de vlees- en maaltijdensectoren. En er zit nog heel wat in de pijplijn.

Innovatie staat centraal in ons model en op slechts twee jaar tijd hebben we ons internationale R&D- en technische team uitgebreid met wel 50 mensen om zo goed mogelijk te kunnen blijven inspelen op de veranderende consumentenprioriteiten. We zetten in op de creatie van natuurlijkere, gezondheidsbevorderende voedingsoplossingen die resulteren in duurzamere producten die niet moeten onderdoen op het vlak van smaken en texturen.

We zijn ons blijven concentreren op die langetermijndoelstellingen, zelfs in een jaar van uitdagingen die zonder uitstel moesten worden aangepakt. De grondstofprijzen stegen met dubbele cijfers en de doorlooptijden werden aanzienlijk langer. Het is dankzij de volharding en creativiteit van onze inkoopdeskundigen dat we ons dienstverleningsniveau aan onze klanten konden handhaven. Zonder de steun van onze toeleveringspartners zou dit niet gelukt zijn. Ik wil hen dan ook oprecht bedanken.

COVID-19 was natuurlijk nog steeds alomtegenwoordig. Lang voor er sprake was van een pandemie streefden we bij Solina al naar een bedrijfsstructuur en -cultuur die ons in staat zouden stellen om veerkrachtig en wendbaar te reageren op veranderende omstandigheden. We leven nu al twee jaar in die uitzonderlijke omstandigheden en onze teams op alle niveaus van de organisatie blijven hun gemeenschappelijke idealen nastreven om onze klanten te bedienen en de bedrijfscontinuïteit te verzekeren. Het management van Solina is dan ook dankbaar en wil zijn waardering en erkenning tonen voor de buitengewone inzet van onze mensen.

Tot slot was 2021 ook een nieuw hoofdstuk voor de hele onderneming. Sinds juli 2021 streeft Astorg als nieuwe meerderheidsaandeelhouder van Solina mee onze ambities en ons groeiplan na. Onze nieuwe sponsor heeft Solina vanaf dag 1 volop gesteund, met niet minder dan 2 overnames in Q4 2021 als resultaat. We hebben nieuwe collega’s verwelkomd van Asenzya (Verenigde Staten) en Food Compounds (Nederland) en zo onze aanwezigheid in Noord-Amerika en onze positie in de hartige oplossingen en coatingsystemen versterkt.

We kijken ernaar uit in 2022 met jullie allemaal samen te werken en ik wens ieder van jullie een geweldig jaar toe.

At Solina, we make food matter.

Met vriendelijke groeten,

Anthony Francheterre
Chief Executive Officer

NIEUWSBERICHTEN

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in hartige foodoplossingen.
20220427 Solina liquids 54
Overname

Overname van Zafron Foods (VK)

Met trots kondigen we aan dat Solina Zafron Foods heeft overgenomen van de familie ...

lees meer
Spices
Bedrijf

Verwelkoming van onze Group Sustainability Director

Aanwerving van Ellen Madsen als Group Sustainability Director om voortdurende trans...

lees meer
Factory
Bedrijf

Een kijkje in onze afdeling plantaardige voeding

Van op maat ontwikkelde eiwitoplossingen tot integrale begeleiding Met NEXTERA® by ...

lees meer
Tuna
Markt

Innovatie in visvervanging

Duurzaamheidszorgen bij de consument Leg de lat voor je plantaardige productportfol...

lees meer
20210616_195
Overname

Overname van Sauces et Créations (Frankrijk)

Met trots kunnen we aankondigen dat Solina de Franse bedrijven Sauces et Créations ...

lees meer
Nextera nugget
Evenementen

‘Empowering protein’ op IFFA 2022 (Duitsland)

Van 9 mei tot en met 14 mei zullen we aanwezig zijn op de IFFA, een van de belangri...

lees meer