Een centrum van innovatie

Tracht je een voedingsproduct lekkerder, duurzamer, natuurlijker of voedzamer te maken? Solina heeft de technische knowhow en culinaire creativiteit om aan je eisen te beantwoorden.

De teams die deze oplossingen leveren, werken in 30 R&D-centra verspreid over heel Europa. Zo staan we in nauw contact met klanten en bevorderen we de ontwikkeling van producten die precies afgestemd zijn op de smaak van een specifieke markt. Door onder andere chef-koks, smaakchemici, voedingstechnologen en technici aan te werven, hebben we een haast 300 personen sterke groep samengesteld die actief is in onderzoek, ontwikkeling, kwaliteit en toepassing en jaarlijks ruim 8.000 projecten verwerkt.

Nextera nugget tasting

Bruikbare innovatie

Solina koopt wereldwijd hoogwaardige grondstoffen aan via duurzame toeleveringsketens. Omdat we niet gebonden zijn aan specifieke leveranciers, kunnen we optreden als onafhankelijk ontwikkelaar van oplossingen en de ingrediënten kiezen en ontwikkelen die perfect passen bij elk maatproject.

Het werk wordt ondersteund door gespecialiseerde aankoopteams die samenwerken met upstream partners, en door proeffabrieken en deskundigenteams die ons in staat stellen foodconcepten voor onze klanten te ontwerpen en testen.

We combineren globale aankoopmogelijkheden en de grondige R&D-kennis en -ervaring die nodig is om innovatieve foodoplossingen uit te werken met een uitgebreid netwerk van R&D-centra in de buurt van onze lokale markten. Met de steun van een wereldwijde infrastructuur en wetenschappelijke knowhow leveren de lokale teams baanbrekende oplossingen aangepast aan specifieke markten en klantvoorkeuren.

Factory

Proactief handelen

Solina gaat proactief kansen en uitdagingen opzoeken en aanpakken. Solina wacht niet tot een klant zich bewust wordt van een behoefte: het speurt de lokale markten voortdurend af om na te gaan hoe we ons innovatievermogen kunnen benutten om foodoplossingen te bieden op maat van opkomende trends.

Samenwerkingsethiek

In samenwerking met de knapste koppen in de academische wereld en de voedingsindustrie pakt Solina de grootste uitdagingen en vragen aan. De doeltreffendheid van die samenwerkingsgerichte benadering blijkt uit projecten als Foieture: ons team van vleesexperts sloeg de handen in elkaar met drie non-profitorganisaties en twee complementaire bedrijven om in een laboratorium gekweekte foie gras te ontwikkelen.

Innovation

Partner worden

Op zoek naar een aangepaste oplossing?

NIEUWSBERICHTEN

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in hartige foodoplossingen.
20220427 Solina liquids 54
Overname

Overname van Zafron Foods (VK)

Met trots kondigen we aan dat Solina Zafron Foods heeft overgenomen van de familie ...

lees meer
Spices
Bedrijf

Verwelkoming van onze Group Sustainability Director

Aanwerving van Ellen Madsen als Group Sustainability Director om voortdurende trans...

lees meer
Factory
Bedrijf

Een kijkje in onze afdeling plantaardige voeding

Van op maat ontwikkelde eiwitoplossingen tot integrale begeleiding Met NEXTERA® by ...

lees meer
Tuna
Markt

Innovatie in visvervanging

Duurzaamheidszorgen bij de consument Leg de lat voor je plantaardige productportfol...

lees meer
20210616_195
Overname

Overname van Sauces et Créations (Frankrijk)

Met trots kunnen we aankondigen dat Solina de Franse bedrijven Sauces et Créations ...

lees meer
Nextera nugget
Evenementen

‘Empowering protein’ op IFFA 2022 (Duitsland)

Van 9 mei tot en met 14 mei zullen we aanwezig zijn op de IFFA, een van de belangri...

lees meer

ONTDEK MEER

Consumenten

Meer Informatie >