Solina, een toonaangevende Europese producent van hartige ingrediënten voor de voedingsindustrie, kondigt aan dat het Produits Alimentaires Berthelet heeft overgenomen van de familie Berthelet, de aandeelhouders van het bedrijf.

Berthelet, met hoofdvestiging in Laval, Quebec, heeft een leidende positie op de Canadese foodservicemarkt, waarvoor het keukenbereide kwaliteitsproducten maakt. Chef-koks in heel Canada stellen hun vertrouwen in het premium foodservicemerk Berthelet, en bevelen het warm aan.

Het bedrijf werd in 1960 opgericht door de familie Berthelet. Berthelet produceert droge en vloeibare foodoplossingen en is daarmee koploper in toepassingen voor de industrie en de foodservicesector in Quebec. Via een dynamische retailformule breidde het bedrijf zich snel uit naar de rest van de Canadese markt en naar de VS. Berthelet heeft een omzet van ongeveer 50 miljoen Canadese dollar en telt 170 werknemers in 2 fabrieken: de ene gespecialiseerd in droge oplossingen (Laval) en de andere gespecialiseerd in de productie van vloeibare oplossingen (Boisbriand).

Het directieteam laat sterke prestaties optekenen, vooral in de afgelopen vijf jaar. Voor Solina vormt de overname de nieuwste stap in zijn groeistrategie op de foodservicemarkt na de overname van Essential Cuisine (VK) in 2018.

De twee bedrijven hebben dezelfde ondernemersgezinde waarden. De klantenbenadering is wendbaar, flexibel en servicegericht, met als uiteindelijk doel om oplossingen met meerwaarde te leveren.

Guy Berthelet, voorzitter van de Raad van Bestuur van Berthelet: “Na 60 jaar lang met succes een familiebedrijf te hebben gerund, kunnen we met trots de toekomstige groei van Produits Alimentaires Berthelet toevertrouwen aan Solina Group, een vooraanstaand Europees bedrijf dat onze missie, visie en waarden deelt. We worden de Noord-Amerikaanse uitvalsbasis voor Solina en geven het zo de mogelijkheid om zijn activiteiten voor de foodservice-, industriële en retailmarkten uit te breiden aan deze kant van de oceaan. Ons directieteam blijft gehandhaafd en onze fabrieken in Laval en Boisbriand blijven operationeel. Er zullen dus geen banen verloren gaan – een prioriteit voor onze familie. Persoonlijk ben ik verheugd om deze nieuwe pagina in onze geschiedenis te schrijven. Het bedrijf dat mijn grootvader ruim 60 jaar geleden heeft opgericht wacht een schitterende toekomst.”

Eric Terré, oprichter van Solina en voorzitter van de Raad van Bestuur: “Deze overname ligt geheel in lijn met de groeistrategie van onze groep en vormt onze eerste bouwsteen in Amerika. De overeenkomsten in strategie en bedrijfscultuur wekken vertrouwen, en we zetten onze groei aan de overzijde van de Atlantische Oceaan voort.”

De partners zijn overeengekomen om de transactiewaarde niet openbaar te maken.

Berthelet

NIEUWSBERICHTEN

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in hartige foodoplossingen.
20220427 Solina liquids 54
Overname

Overname van Zafron Foods (VK)

Met trots kondigen we aan dat Solina Zafron Foods heeft overgenomen van de familie ...

lees meer
Spices
Bedrijf

Verwelkoming van onze Group Sustainability Director

Aanwerving van Ellen Madsen als Group Sustainability Director om voortdurende trans...

lees meer
Factory
Bedrijf

Een kijkje in onze afdeling plantaardige voeding

Van op maat ontwikkelde eiwitoplossingen tot integrale begeleiding Met NEXTERA® by ...

lees meer
Tuna
Markt

Innovatie in visvervanging

Duurzaamheidszorgen bij de consument Leg de lat voor je plantaardige productportfol...

lees meer
20210616_195
Overname

Overname van Sauces et Créations (Frankrijk)

Met trots kunnen we aankondigen dat Solina de Franse bedrijven Sauces et Créations ...

lees meer
Nextera nugget
Evenementen

‘Empowering protein’ op IFFA 2022 (Duitsland)

Van 9 mei tot en met 14 mei zullen we aanwezig zijn op de IFFA, een van de belangri...

lees meer