Solina, de toonaangevende Europese producent van hartige ingrediënten voor de voedingsindustrie, kondigt aan dat het de overname van Bowman Ingredients van de Bowman-aandeelhoudersfamilie heeft afgerond.

Bowman Ingredients is een grote leverancier van coatings aan de foodservice- en voedselverwerkende bedrijven voor de kleinhandel. Tot het assortiment behoren paneermeel, batters en marinades.

Sinds 1990 legt Bowman Ingredients zich toe op innovatie en investeringen, waardoor het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk vier vestigingen heeft kunnen oprichten, waaronder in 2016 een gespecialiseerde glutenvrije en allergeengecontroleerde fabriek. Daarnaast werd in het kader van een uitbreiding op het Europese vasteland dit jaar een productiefaciliteit in het Poolse Wroclaw geopend.

Bowman Ingredients haalt een omzet van £ 60 miljoen en telt 220 werknemers in het Verenigd Koninkrijk en Polen. Daarnaast heeft het twee succesvolle joint ventures in Zuid-Afrika en Thailand.

Voor Solina betekent de overname een volgende stap in zijn uitbreidingsstrategie, na de eerdere overnames van het Canadese foodservicebedrijf Berthelet in januari 2020 en de Duitse marktleider Hagesüd in mei 2020.

Rory Bowman, oprichter, aandeelhouder en CEO: “Het verheugt ons toe te treden tot de Solina Group, die duidelijk dezelfde waarden, passie en innovatieve geest heeft als Bowman Ingredients. Ons directieteam blijft gehandhaafd en ik kijk ernaar uit om samen te werken met Solina om Bowman Ingredients door deze boeiende groeifase te loodsen. We kijken ernaar uit om kennis te maken met Solina’s nieuwe technologieën en het uitgebreide geografische bereik van het bedrijf.”

Anthony Francheterre, CEO bij Solina, voegde toe: “We waren erg onder de indruk van de expertise van Bowman en de kracht van het directieteam. Onze bedrijven vinden elkaar niet alleen op het vlak van bedrijfscultuur: Bowman Ingredients is een vaste waarde in snackbars en fastfoodrestaurants, een strategische pijler voor de toekomstige groei van Solina. Solina en Bowman zijn complementaire partners, wat betreft zowel productenaanbod als klantenbasis.”

De partners zijn overeengekomen om de transactiewaarde niet openbaar te maken.

Bowman Ingredients

NIEUWSBERICHTEN

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in hartige foodoplossingen.
20220427 Solina liquids 54
Overname

Overname van Zafron Foods (VK)

Met trots kondigen we aan dat Solina Zafron Foods heeft overgenomen van de familie ...

lees meer
Spices
Bedrijf

Verwelkoming van onze Group Sustainability Director

Aanwerving van Ellen Madsen als Group Sustainability Director om voortdurende trans...

lees meer
Factory
Bedrijf

Een kijkje in onze afdeling plantaardige voeding

Van op maat ontwikkelde eiwitoplossingen tot integrale begeleiding Met NEXTERA® by ...

lees meer
Tuna
Markt

Innovatie in visvervanging

Duurzaamheidszorgen bij de consument Leg de lat voor je plantaardige productportfol...

lees meer
20210616_195
Overname

Overname van Sauces et Créations (Frankrijk)

Met trots kunnen we aankondigen dat Solina de Franse bedrijven Sauces et Créations ...

lees meer
Nextera nugget
Evenementen

‘Empowering protein’ op IFFA 2022 (Duitsland)

Van 9 mei tot en met 14 mei zullen we aanwezig zijn op de IFFA, een van de belangri...

lees meer