OP MAAT ONTWIKKELDE DROGE MENGSELS

Solina, een toonaangevende Europese producent van hartige ingrediënten voor de voedingsindustrie, kondigt aan dat het de overname van Den norske Kryddermølle AS van de heer Steinar Styrvold heeft afgerond.

Het bedrijf in Larvik (Noorwegen) heeft een fabriek voor droge mengsels. Den norske Kryddermølle AS focust op klanttevredenheid en staat in de Noorse voedingssector bekend als een oplossingsgericht bedrijf dat op maat ontwikkelde droge mengsels kan leveren voor de vlees-, kant-en-klaarmaaltijden- en snackindustrie en voor de horeca.

Voor Solina betekent de overname een volgende stap in zijn uitbreidingsstrategie, na de respectievelijke overnames van de Nederlandse voedselcoatingexpert Food Compounds in september 2021 en de Noord-Amerikaanse specerijenexpert Asenzya in november 2021.

Steinar Styrvold, CEO en voormalig aandeelhouder van Den norske Kryddermølle, zei ons: “We zijn ervan overtuigd dat ons innovatievermogen en onze cultuur voor een krachtige synergie zullen zorgen met Solina’s knowhow, salesteams en uitgebreid arsenaal aan voedseltechnologie.”

Hans Christensen (Country Manager Denemarken & Noorwegen) voegde daaraan toe: “Dit bedrijf heeft ondanks zijn bescheiden omvang enorm veel potentieel voor onze ontwikkeling. Deze investering is een belangrijke stap voor Solina in Scandinavië en stelt ons in staat onze fysieke aanwezigheid te versterken met een productievestiging in Noorwegen.”

Adam Jones (Managing Director Solina Verenigd Koninkrijk en Scandinavië): “Met de overname van Den norske Kryddermølle en de talrijke synergieën die uit ons partnerschap zullen voortkomen, versterken wij ons bedrijfsmodel verder door nabijheid en een betere lokale dienstverlening voor onze klanten. Bovendien zetten we onze uitbreidingsstrategie voort met als doel de toonaangevende leverancier van ingrediëntenoplossingen te worden in elk Europees land.”

De partners zijn overeengekomen om de transactiewaarde niet openbaar te maken.

Over DNK

Den norske Kryddermølle AS (DNK) is een onderneming in het Noorse Larvik. Het Noorse bedrijf is sinds 1990 leverancier van exclusieve en onderscheidende specerijenmengsels aan diverse spelers in de cateringindustrie. Het focust op voedingsdeskundigheid en flexibiliteit om de verzoeken van zijn klanten efficiënt en rationeel te kunnen verwezenlijken. DNK produceert op maat ontwikkelde voedingsoplossingen voor elke individuele klant, wat resulteert in onderscheidende, exclusieve poedermengsels waarmee industriële bedrijven een persoonlijke dimensie kunnen toevoegen aan hun eindproducten. DNK heeft twee werknemers en een productievestiging van 1.000 m².

Neem contact op

NIEUWSBERICHTEN

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in hartige foodoplossingen.
20220427 Solina liquids 54
Overname

Overname van Zafron Foods (VK)

Met trots kondigen we aan dat Solina Zafron Foods heeft overgenomen van de familie ...

lees meer
Spices
Bedrijf

Verwelkoming van onze Group Sustainability Director

Aanwerving van Ellen Madsen als Group Sustainability Director om voortdurende trans...

lees meer
Factory
Bedrijf

Een kijkje in onze afdeling plantaardige voeding

Van op maat ontwikkelde eiwitoplossingen tot integrale begeleiding Met NEXTERA® by ...

lees meer
Tuna
Markt

Innovatie in visvervanging

Duurzaamheidszorgen bij de consument Leg de lat voor je plantaardige productportfol...

lees meer
20210616_195
Overname

Overname van Sauces et Créations (Frankrijk)

Met trots kunnen we aankondigen dat Solina de Franse bedrijven Sauces et Créations ...

lees meer
Nextera nugget
Evenementen

‘Empowering protein’ op IFFA 2022 (Duitsland)

Van 9 mei tot en met 14 mei zullen we aanwezig zijn op de IFFA, een van de belangri...

lees meer