Premixen voor industriële klanten in de aardappelsector

Solina, de toonaangevende Europese producent van hartige ingrediënten voor de voedingsindustrie, kondigt aan dat het Food Compounds B.V. (Nederland) heeft overgenomen van dhr. Karel Bezemer.

Food Compounds is gevestigd in het Nederlandse Oosterhout, waar het een uiterst geautomatiseerde fabriek heeft met een aparte faciliteit voor allergeenvrije producten. Dankzij de sterke focus op O&O staat het bedrijf bekend om zijn uiterst innovatieve coatingsystemen. Het gebruikt gepatenteerde technologie om oplossingen met toegevoegde waarde te bieden aan aardappelverwerkende bedrijven (pommes noisettes, pommes dauphine, frieten enz.).

Voor Solina betekent de overname een volgende stap in zijn uitbreidingsstrategie, na de eerdere overnames van het Canadese foodservicebedrijf Berthelet in januari 2020, de Duitse marktleider Hagesüd in mei 2020 en de Britse coatingexpert Bowman Ingredients in oktober 2020.

Karel Bezemer, voormalig aandeelhouder en CEO van Food Compounds: “We zijn ervan overtuigd dat het innovatievermogen en de technologieën van Food Compounds voor een krachtige synergie zullen zorgen met Solina’s knowhow, salesteams en kennis van uiteenlopende foodmarkten over heel de wereld.”

Anthony Francheterre (CEO van Solina): “De overname van Food Compounds is een volgende stap in de ontwikkeling van onze expertise inzake coating, een belangrijke pijler voor strategische groei. Na de overname van Bowman in 2020 investeert Solina nu opnieuw in een hoogwaardig foodcoatingbedrijf om zo de knowhow binnen de Groep over deze groeiende markt te versterken.”

Geert Verhelst (Managing Director Centraal-Europa bij Solina): “De deskundigheid en het innovatievermogen van Food Compounds blijven ons verbazen. En naast een matchende bedrijfscultuur zijn de twee bedrijven ook complementair op het vlak van klantenbasis en productportfolio. Solina heeft expertise in smaakmakers, plantaardige oplossingen, functionele mixen en sauzen, terwijl Karel Bezemer en zijn teams coatingsystemen met toegevoegde waarde maken voor groente- en aardappelproducten.”

De partners zijn overeengekomen om de transactiewaarde niet openbaar te maken.

Over Food Compounds

Food Compounds werd opgericht in de jaren ’70 en heeft dus meer dan 40 jaar expertise in de ontwikkeling en productie van premixen op poederbasis en in korrelvorm voor klanten in de aardappelindustrie. De speerpunten in het productaanbod van Food Compounds zijn coatingsystemen en functionele premixen voor producten zoals pommes noisettes, pommes duchesse, kroketten en frieten.

De onderneming is gevestigd in het Nederlandse Oosterhout, waar het een uiterst geautomatiseerde fabriek heeft met een aparte faciliteit voor allergeenvrije producten. Dankzij de sterke focus op O&O staat Food Compounds bekend als een zeer innovatief bedrijf dat zijn klanten continu producten met toegevoegde waarde biedt op basis van gepatenteerde technologie.

Neem contact op als je vragen hebt.

Neem contact op

NIEUWSBERICHTEN

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in hartige foodoplossingen.
20220427 Solina liquids 54
Overname

Overname van Zafron Foods (VK)

Met trots kondigen we aan dat Solina Zafron Foods heeft overgenomen van de familie ...

lees meer
Spices
Bedrijf

Verwelkoming van onze Group Sustainability Director

Aanwerving van Ellen Madsen als Group Sustainability Director om voortdurende trans...

lees meer
Factory
Bedrijf

Een kijkje in onze afdeling plantaardige voeding

Van op maat ontwikkelde eiwitoplossingen tot integrale begeleiding Met NEXTERA® by ...

lees meer
Tuna
Markt

Innovatie in visvervanging

Duurzaamheidszorgen bij de consument Leg de lat voor je plantaardige productportfol...

lees meer
20210616_195
Overname

Overname van Sauces et Créations (Frankrijk)

Met trots kunnen we aankondigen dat Solina de Franse bedrijven Sauces et Créations ...

lees meer
Nextera nugget
Evenementen

‘Empowering protein’ op IFFA 2022 (Duitsland)

Van 9 mei tot en met 14 mei zullen we aanwezig zijn op de IFFA, een van de belangri...

lees meer