Solina, een toonaangevende Europese producent van hartige ingrediënten voor de voedingsindustrie waarin Ardian een meerderheidsbelang heeft, kondigt aan dat de overname van Hagesüd van BK Giulini, een bedrijf van de ICL Group, afgerond is.

Hagesüd heeft zijn hoofdzetel in het Duitse Hemmingen (nabij Stuttgart) en is de grootste leverancier van hoogwaardige hartige oplossingen voor slagerijen. Hagesüd is een bekend merk op de omvangrijke Duitse markt.

Het bedrijf werd in 1881 in Stuttgart opgericht en produceert specerijenmixen, smaakmakers, functionele mixes, marinades en technische oplossingen. Hagesüd haalt een omzet van ongeveer € 25 miljoen en heeft een geavanceerde productievestiging in Hemmingen en een magazijn in Dortmund. Op basis van zijn ongeëvenaarde kwaliteit, knowhow en dienstverlening smeedt Hagesüd langdurige partnerschappen met zijn klanten.

Anthony Francheterre, CEO van Solina: “Solina is de grootste leverancier van oplossingen voor ambachtelijke slagers in Frankrijk, België, Nederland en Denemarken. Deze overname ligt geheel in lijn met onze groeistrategie in Duitsland en zal onze positie op de slagersmarkt in geheel Europa versterken. Met het lokale team blijven we voortbouwen op de sterke positie van Hagesüd en hoogwaardige producten en gespecialiseerde klantenondersteuning bieden. Daarnaast leveren we baanbrekende oplossingen die Solina heeft ontwikkeld voor onze andere markten (natuurlijke ingrediënten, biologische smaakmakers, oplossingen voor vleesvervangers, culinaire knowhow, kant-en-klare maaltijden enz.). De beide bedrijven zijn strategisch duidelijk een goede match en delen hun klantbenadering: wendbaar, flexibel, dienstgericht en steeds op zoek naar oplossingen met meerwaarde. Bovendien kunnen we op deze manier ook onze B2B-activiteit op de Duitse markt verder ontwikkelen.”

Voor Solina betekent de overname een volgende stap in zijn groeistrategie, na de eerdere overname in januari 2020 van Berthelet, leider in droge en vloeibare foodoplossingen voor de foodservicesector in Canada.

De partners zijn overeengekomen om de transactiewaarde niet openbaar te maken.

Hagesüd

NIEUWSBERICHTEN

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in hartige foodoplossingen.
20220427 Solina liquids 54
Overname

Overname van Zafron Foods (VK)

Met trots kondigen we aan dat Solina Zafron Foods heeft overgenomen van de familie ...

lees meer
Spices
Bedrijf

Verwelkoming van onze Group Sustainability Director

Aanwerving van Ellen Madsen als Group Sustainability Director om voortdurende trans...

lees meer
Factory
Bedrijf

Een kijkje in onze afdeling plantaardige voeding

Van op maat ontwikkelde eiwitoplossingen tot integrale begeleiding Met NEXTERA® by ...

lees meer
Tuna
Markt

Innovatie in visvervanging

Duurzaamheidszorgen bij de consument Leg de lat voor je plantaardige productportfol...

lees meer
20210616_195
Overname

Overname van Sauces et Créations (Frankrijk)

Met trots kunnen we aankondigen dat Solina de Franse bedrijven Sauces et Créations ...

lees meer
Nextera nugget
Evenementen

‘Empowering protein’ op IFFA 2022 (Duitsland)

Van 9 mei tot en met 14 mei zullen we aanwezig zijn op de IFFA, een van de belangri...

lees meer