Culinaire kennis in hartige voeding overbrengen naar de VS

Solina, een toonaangevende Europese producent van hartige ingrediënten voor de voedingsindustrie, kondigt aan dat het de overname van Asenzya® Inc. heeft afgerond.

Het bedrijf uit Oak Creek, Wisconsin ontwikkelt op basis van een culinaire aanpak maatoplossingen voor droge hartige voedingswaren. Asenzya® heeft geïnvesteerd in een toonaangevende culinaire, operationele en R&D-infrastructuur om een koppositie in de Noord-Amerikaanse voedingsindustrie in te nemen. Asenzya telt 145 werknemers en heeft een omzet van $ 50 miljoen.

Voor Solina is de overname de volgende stap in een langetermijnstrategie gericht op geografische uitbreiding via overnames. Het is de eerste vestiging in de VS. Na een leidende positie te hebben opgebouwd in Europa, begaf Solina zich in januari 2020 op de Noord-Amerikaanse markt via de overname van de grote Canadese foodservicespeler Berthelet. De VS betreden via de overname van een bedrijf dat complementair is wat betreft capaciteiten en cultuur is een nieuwe mijlpaal in Solina’s groeitraject.

Patty Goto, de directeur van Asenzya®, merkte op: “We zijn verheugd om tot Solina Group toe te treden. Onze gedeelde visie op technologie, innovatie en culinaire trends zal de perfecte mix opleveren voor strategische groei in de Verenigde Staten. Solina biedt Asenzya een breder wereldwijd bereik en we kijken ernaar uit om samen successen te oogsten.”

Anthony Francheterre, de CEO van Solina, voegde toe: “De overname van Asenzya® is een mijlpaal in de geografische uitbreiding van Solina. Dankzij onze aanwezigheid in de VS kunnen we nu van nabij samenwerken met de Noord-Amerikaanse voedingsindustrie en vernieuwende oplossingen leveren die onze klanten in staat stellen om een antwoord te bieden op de steeds evoluerende consumentenbehoeften.”

Eric Terré, oprichter van Solina en voorzitter van de Raad van Bestuur: “Asenzya® is de ideale partij voor Solina. Beide bedrijven waren ooit leveranciers van de vleesindustrie en hebben hun activiteiten de afgelopen decennia gediversifieerd. Asenzya® heeft zich uitgebreid naar sectoren als eiwitrijke voeding, snacks, sauzen, brood en banket en diepgevroren producten. Vanuit zijn geavanceerd technisch centrum is Asenzya® tijdens die expansie steeds een innovatieleider gebleven. Tegelijk behield het de familiewaarden die het hebben geholpen om sterke banden te smeden met klanten en werknemers.”
De partners zijn overeengekomen om de transactiewaarde niet openbaar te maken.

Over Asenzya®

Asenzya®, voorheen Foran Spice Company, is een vooraanstaand Amerikaans leverancier van aangepaste specerijenmixen, smaakmakers en functionele producten. Met ruim 145 werknemers combineert Asenzya® een brede knowhow met de nodige wendbaarheid om producten te leveren die op het vlak van smaak en kwaliteit het neusje van de zalm zijn. Het productassortiment van Asenzya® omvat aangepaste droge smaakmixen, functionele ingrediënten en diensten die onze klanten helpen geavanceerde producten te maken.

Neem contact op

NIEUWSBERICHTEN

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in hartige foodoplossingen.
20220427 Solina liquids 54
Overname

Overname van Zafron Foods (VK)

Met trots kondigen we aan dat Solina Zafron Foods heeft overgenomen van de familie ...

lees meer
Spices
Bedrijf

Verwelkoming van onze Group Sustainability Director

Aanwerving van Ellen Madsen als Group Sustainability Director om voortdurende trans...

lees meer
Factory
Bedrijf

Een kijkje in onze afdeling plantaardige voeding

Van op maat ontwikkelde eiwitoplossingen tot integrale begeleiding Met NEXTERA® by ...

lees meer
Tuna
Markt

Innovatie in visvervanging

Duurzaamheidszorgen bij de consument Leg de lat voor je plantaardige productportfol...

lees meer
20210616_195
Overname

Overname van Sauces et Créations (Frankrijk)

Met trots kunnen we aankondigen dat Solina de Franse bedrijven Sauces et Créations ...

lees meer
Nextera nugget
Evenementen

‘Empowering protein’ op IFFA 2022 (Duitsland)

Van 9 mei tot en met 14 mei zullen we aanwezig zijn op de IFFA, een van de belangri...

lees meer