Met trots kunnen we aankondigen dat Solina de Franse bedrijven Sauces et Créations en Atelier D2i overgenomen heeft.

Sauces et Créations en Atelier D2i zijn respectievelijk gevestigd in het Noord-Franse Cambrai en Laon. De twee bedrijven zijn gespecialiseerd in de productie van hartige en zoete op maat gemaakte sauzen (kaassaus, saladedressings, marinades, vinaigrettes, mayonaise, Aziatische sauzen, fruitbereidingen, karamel enz.). Deze snelgroeiende bedrijven worden beschouwd als ware culinaire experten. Ze hebben zichzelf onderscheiden door fors te investeren in bereidings- en verpakkingsmogelijkheden, waardoor ze een brede waaier aan producten en een unieke flexibiliteit (3 g tot 1 ton) op de markt kunnen brengen, aanpasbaar aan de behoeften van iedere afzonderlijke klant.

De omzet van de twee bedrijven bedroeg € 28 miljoen in 2021, en er werken 110 personen.

Het succes van Sauces et Créations en Atelier D2i is ook te danken aan hun vermogen om samen te werken met de snelgroeiende nieuwe spelers in de horeca, zoals producenten van salades en kant-en-klare maaltijden, ‘virtuele restaurants’, talloze spelers in de fastfoodsector en leveranciers van ‘maaltijdboxen’. Beide bedrijven staan bij hun klanten bekend voor hun reactiesnelheid en probleemoplossend vermogen. Ten slotte maken de zeer hoge kwaliteits- en certificeringsnormen (IFS, BRC, BIO) van beide bedrijven hen tot uitstekende partners voor professionals in de voedingsindustrie.

Voor Solina luidt de overname van Sauces et Créations en Atelier D2i een nieuwe fase in zijn ontwikkelingsstrategie in. Eerder had het Asenzya (VS) en Food Compound (Nederland) al overgenomen in het laatste kwartaal van 2021.

Daniel Dessaint, oprichter van Sauces et Créations, voegt er nog aan toe: “We hebben besloten om ons bij Solina aan te sluiten met de bedoeling om onze bedrijven naar een hoger niveau te tillen. We zijn ervan overtuigd dat Solina de ideale partner is om Sauces et Créations en Atelier D2i verder te doen groeien, vooral in Europa. We hanteren dezelfde waarden en werken met gelijkaardige klanten en leveranciers.”

Anthony Francheterre, de CEO van de Solina Group, merkt het volgende op: “Met de overname van Sauces et Créations en Atelier D2i versterken we ons segment van sauzen op maat voor de horeca en agrovoedingssector. Bovendien delen onze bedrijven dezelfde cultuur en zetten ze net zoals ons de klant centraal in hun bedrijfsmodel. Zo kunnen we oplossingen aanbieden die nog beter afgestemd zijn op hun behoeften. En het biedt ons de mogelijkheid om nieuwe producten voor te stellen aan onze eigen klanten.”

Contact us

NIEUWSBERICHTEN

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in hartige foodoplossingen.
20220427 Solina liquids 54
Overname

Overname van Zafron Foods (VK)

Met trots kondigen we aan dat Solina Zafron Foods heeft overgenomen van de familie ...

lees meer
Spices
Bedrijf

Verwelkoming van onze Group Sustainability Director

Aanwerving van Ellen Madsen als Group Sustainability Director om voortdurende trans...

lees meer
Factory
Bedrijf

Een kijkje in onze afdeling plantaardige voeding

Van op maat ontwikkelde eiwitoplossingen tot integrale begeleiding Met NEXTERA® by ...

lees meer
Tuna
Markt

Innovatie in visvervanging

Duurzaamheidszorgen bij de consument Leg de lat voor je plantaardige productportfol...

lees meer
Nextera nugget
Evenementen

‘Empowering protein’ op IFFA 2022 (Duitsland)

Van 9 mei tot en met 14 mei zullen we aanwezig zijn op de IFFA, een van de belangri...

lees meer
Solina product mood 09
Bedrijf

Ons duurzaamheidsverslag van 2021

Ons duurzaamheidsverslag van 2021 Solina heeft zijn eerste duurzaamheidsverslag gep...

lees meer