Met trots kondigen we aan dat Solina Zafron Foods heeft overgenomen van de familie Kenny. Zafron Foods, gevestigd in Londen (VK), is een familiebedrijf van de tweede generatie dat gespecialiseerd is in de productie van hoogwaardige mayonaises, sauzen, specerijen, dressings, chutneys en broodbeleg. Het bedrijf werkt vanuit twee productievestigingen met onafhankelijke voedselveiligheidsaccreditatie van BRC. Door zich te richten op kwaliteit, consistentie en service is het uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier van sauzen aan middelgrote foodserviceketens.

Zafron Foods maakte naam via bekende merken zoals Kenny’s, Zafron en Kromberg en is tegenwoordig steeds meer aanwezig in de sector van op maat gemaakte sauzen, waar zijn gastronomische en wetenschappelijke expertise de ontwikkeling van het perfecte product voor elke behoefte ondersteunt. De sauzen zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingsgroottes, van zakjes tot pallecons van 1.000 liter. Dankzij groei in alle onderdelen van het bedrijf telt Zafron Foods nu 65 medewerkers en realiseert het een netto-omzet van £ 23 miljoen (€ 28 miljoen). Door het bedrijf op te nemen in het sauzenplatform van Solina zal het verder kunnen groeien en de veranderende behoeften van klanten beter kunnen voorspellen en beantwoorden.

De overname maakt deel uit van de strategie van Solina om zijn productiemiddelen en portfolio te ontwikkelen voor droge smaakmakers, coatingsystemen en op maat gemaakte sauzen, en een onestop-shop -benadering. De strategie resulteerde in de recente lancering van een sauzenplatform en de overname in april 2022 van Sauces & Créations, een Franse producent van op maat gemaakte sauzen. De expansie van Solina weerspiegelt de sterke groei van vloeibare oplossingen en sauzen en de opkomst van nieuwe kanalen voor op maat gemaakte sauzen.

Quick Service Restaurants, Dark Kitchens en Home Meal Replacement stimuleren de groei in de sauzensector, vooral in de sterk ontwikkelde Engelse foodservicemarkt”, zegt Anthony Francheterre, CEO van Solina. “Toch blijft er behoefte aan capaciteit en mogelijkheden voor op maat gemaakte sauzen. Solina, met ons culinaire erfgoed, en Zafron Foods, met zijn complementaire mogelijkheden en kanalen, zullen aan die onvervulde behoefte voldoen. Tegelijkertijd zullen we onze gedeelde missie uitdragen om voeding te produceren die een verschil maakt voor mens en planeet.”

Jack Kenny, die na de deal met zijn managementteam aanblijft als Managing Director van Zafron Foods, voegt hieraan toe: “We zien in Solina de ideale partner voor het volgende hoofdstuk in ons groeiverhaal. Met onze toegang tot eerstelijnsklanten in het VK en door onze mogelijkheden op het gebied van sauzen te combineren met het verkoopnetwerk van Essential Cuisine, kunnen we mogelijkheden creëren voor Solina terwijl we gebruikmaken van inkoopsynergieën, kruisbestuiving met andere vestigingen voor vloeibare oplossingen en hun expertise op het gebied van op maat gemaakte culinaire oplossingen. We delen de ondernemerswaarden van Solina en kijken uit naar onze samenwerking.”

Contact us

NIEUWSBERICHTEN

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in hartige foodoplossingen.
Spices
Bedrijf

Verwelkoming van onze Group Sustainability Director

Aanwerving van Ellen Madsen als Group Sustainability Director om voortdurende trans...

lees meer
Factory
Bedrijf

Een kijkje in onze afdeling plantaardige voeding

Van op maat ontwikkelde eiwitoplossingen tot integrale begeleiding Met NEXTERA® by ...

lees meer
Tuna
Markt

Innovatie in visvervanging

Duurzaamheidszorgen bij de consument Leg de lat voor je plantaardige productportfol...

lees meer
20210616_195
Overname

Overname van Sauces et Créations (Frankrijk)

Met trots kunnen we aankondigen dat Solina de Franse bedrijven Sauces et Créations ...

lees meer
Nextera nugget
Evenementen

‘Empowering protein’ op IFFA 2022 (Duitsland)

Van 9 mei tot en met 14 mei zullen we aanwezig zijn op de IFFA, een van de belangri...

lees meer
Solina product mood 09
Bedrijf

Ons duurzaamheidsverslag van 2021

Ons duurzaamheidsverslag van 2021 Solina heeft zijn eerste duurzaamheidsverslag gep...

lees meer