Je perfecte partner

Solina’s totale expertise in ingrediënten, formuleringen en verwerking maakt ons de perfecte partner voor hartige snacks. Doordat Solina tijdig trends herkent, recepten kan aanpassen aan productieprocessen en uitvoerige kennis heeft van de functionele, nutritionele en smaakeigenschappen van ingrediënten, is het in staat om aangepaste smaakmakers en coatings voor snacks te maken die niet alleen in de smaak vallen bij klanten, maar ook voldoen aan de technische vereisten van producenten.

Het succes van Solina in het gamma snacks steunt op de input van onze chef-koks en smaakchemici. Smaak is essentieel voor snacks. Met zijn sterke culinaire traditie koppelt Solina een brede expertise in smaakmakers aan de sensorische optimalisatie van hartige snacks. Zo slaagt het er niet alleen in om smaaksensaties te maken; het ontwikkelt daarnaast ook andere kenmerken die aansluiten bij lokale trends en voorkeuren – denk aan de vraag naar veganistische en vegetarische producten.

Onze zoektocht naar vernieuwende, trendy snacks kan bogen op een onderzoeksgroep die evoluties in de foodiecultuur steeds een stap voor blijft. Daarbij horen activiteiten als trendhacking, foodsafaris en monitoring op nieuwe ingrediënten. Solina zet inzichten in trends actief om in nieuwe productconcepten die klanten tonen hoe ze kunnen inspelen op de evolutie in de voorkeuren van de consument.

Gezonde snacks ontwikkelen

Consumenten verwachten meer van een snack dan alleen maar een lekkere smaak, innovatie, betaalbaarheid en gebruiksgemak. Ze willen ook gezonde snacks. Dankzij initiatieven als Nutri-Score kunnen consumenten eenvoudig nagaan hoe een product op dat vlak scoort. De evoluties in de klantenvraag en de labels sluiten aan bij de sterke punten van Solina.

Wij werken met alle snackbasissen, zoals groenten, peulvruchten, aardappelen, granen enz. Of een snack nu gebaseerd is op linzen, tuinbonen, rijst of aardappelen: Solina heeft de ervaring en expertise om het gewenste product aan te leveren.

chips and crisps 06

Onze propositie

Smaak

Solina ontwikkelt originele snacks die een unieke sensorische ervaring bieden. Onze onafhankelijkheid op het vlak van sourcing geeft Solina toegang tot een eindeloze variëteit aan aromatische profielen. Dat resulteert in nieuwe smaakcombinaties van ongewone specerijen en klassieke snacks met een speciale toets, zoals paprikachips opgefleurd met een vleugje yuzu.

Voedingswaarde

Gewapend met onze oplossingen voor een clean label en de nutritionele bekwaamheid van onze dochteronderneming Laboratoire PYC, optimaliseert Solina de voedingsprofielen van snacks. Daarbij reduceren we de hoeveelheid zout, vet en suiker, en verrijken we smaakmakers met eiwitten en vezels. Dat resulteert in gezondere snacks die de gewenste sensorische eigenschappen behouden (denk aan een vetachtig mondgevoel), maar wel Nutri-Score A of B hebben.

Technisch

Als deskundige in reologie verzekert Solina goede ’flowability’. Dat betekent dat poeders probleemloos kunnen worden gebruikt in de productielijnen van klanten, en dat ze goed aanhechten op de snackbasis om verspilling tegen te gaan.

Duurzaam

Solina helpt producten te maken die goed zijn in elke betekenis van het woord. Om zeker te zijn dat snacks goed zijn voor de planeet, zijn wij als eerste begonnen met het gebruik van biologische smaakmakers op basis van zorgvuldig gekozen grondstoffen uit breed goedgekeurde teeltarealen, en van lokaal aangekochte, regiospecifieke ingrediënten zoals Espelette peper en Camargue zout. Solina is ook partner van het Sustainable Spice Initiative, dat streeft naar een duurzame, veilige en ethische winning van grondstoffen.

chips and crisps 16

Ontdek onze inspirerende concepten

Onze inspirerende concepten tonen ons vermogen om smakelijke, gezondere, duurzame en trendy snacks te ontwikkelen.

Van een plantaardige döner een hit maken?

Inspirerend concept bekijken

Verslingerd aan chips? Wij maken ze gezonder

Inspirerend concept bekijken

Een plantaardige burger met dezelfde voedingsstoffen als vlees?

Inspirerend concept bekijken

Het gekende concept van de hotdog omgooien?

Inspirerend concept bekijken

Een ham met een optimale Nutri-Score en een clear label?

Inspirerend concept bekijken

De Thaise keuken naar Europa brengen?

Inspirerend concept bekijken

Een kipachtige hamburger perfectioneren?

Inspirerend concept bekijken

Hoe maak je kippenvleugels heerlijk knapperig?

Inspirerend concept bekijken

Is veganistische tonijn het volgende plantaardige succesverhaal?

Inspirerend concept bekijken

Is een compromisloze, nitrietvrije ham mogelijk?

Inspirerend concept bekijken

Aanwezige markten

Solina’s expertise in ingrediënten, formuleringen en verwerking maakt ons tot een voorkeurspartner van bedrijven uit het hele spectrum van hartige voedingsproducten.

Maaltijden

Meer informatie >

ONTDEK MEER

Plantaardige voeding

Meer Informatie >

Inspirerende concepten

Meer Informatie >