Het belang van vlees

Wij zijn experts in vlees. Van oudsher zijn we leverancier van de vleesverwerkende industrie en van slagers. We ontwikkelen maatoplossingen om vlees te bewaren, roken, kleuren en pekelen, naast een heleboel andere processen die nodig zijn om geavanceerde vleesproducten te maken.

Onze expertise wordt nog versterkt door onze ongekende knowhow in de culinaire en aromasector. Onze teams zetten het volledige scala van geïntegreerde oplossingen in bij het perfectioneren van smaak en uitzicht – denk aan kleur en textuur – en ze optimaliseren functionele eigenschappen zoals stabiliteit en houdbaarheid. Onze globale infrastructuur en lokale expertise stelt ons in staat om oplossingen op maat te bieden die geschraagd zijn op een veilige toeleveringsketen en sterke technische ondersteuning.

meat - salami

Onze propositie

Klantgerichtheid

Solina ontwikkelt individuele oplossingen die aangepast zijn aan de specifieke processen, specificaties en lokale tendensen van elk project. Solina werkt niet met universele oplossingen. In plaats daarvan nemen we onze tijd om een project te leren kennen. Daarbij benutten we onze kennis van lokale trends en gaan we flexibel te werk om te beantwoorden aan de klantbehoeften op het vlak van receptformulering, het verzenden van stalen, testprocedures enz.

Technisch

We beschikken over een team van ruim 50 vleesdeskundigen in R&D- en salesteams. Door medewerkers aan te werven uit de vleessector heeft Solina een team uitgebouwd van technologen, wetenschappers en chef-koks die begrijpen welke eisen onze klanten stellen aan de smaak, functionaliteit en visuele en nutritionele eigenschappen van een product. Het team ondersteunt alle ontwikkelingsfases en tovert zo concepten om in realiteit.

Oplossingen

Solina heeft toegang tot het volledige spectrum van oplossingen die nodig zijn om vleesproducten te maken die voldoen aan de verwachtingen van onze klanten en consumenten. Van pekelen en fermenteren tot omhullen en emulgeren: wij hebben de ingrediënten en expertise die nodig zijn om de uitdagingen van bedrijven die werken met o.a. vlees, gevogelte en charcuterie het hoofd te bieden.

Vaardigheden

We zetten onze deskundigheid in om te voldoen aan alle eisen die consumenten aan de vleesindustrie stellen. Een testruimte, R&D-centra en partnerschappen met universiteiten geven ons de mogelijkheid om geavanceerde concepten te ontwikkelen en die uiteindelijk om te zetten in invloedrijke producten.

meat - hot dogs

Ontdek onze inspirerende concepten

Onze inspirerende concepten tonen hoe we via geïntegreerde oplossingen makkelijke en trendy vleesproducten maken.

Van een plantaardige döner een hit maken?

Inspirerend concept bekijken

Verslingerd aan chips? Wij maken ze gezonder

Inspirerend concept bekijken

Een plantaardige burger met dezelfde voedingsstoffen als vlees?

Inspirerend concept bekijken

Het gekende concept van de hotdog omgooien?

Inspirerend concept bekijken

Een ham met een optimale Nutri-Score en een clear label?

Inspirerend concept bekijken

Hoe maak je kippenvleugels heerlijk knapperig?

Inspirerend concept bekijken

De Thaise keuken naar Europa brengen?

Inspirerend concept bekijken

Een kipachtige hamburger perfectioneren?

Inspirerend concept bekijken

Is een compromisloze, nitrietvrije ham mogelijk?

Inspirerend concept bekijken

Is veganistische tonijn het volgende plantaardige succesverhaal?

Inspirerend concept bekijken

Aanwezige markten

Solina’s expertise in vlees maakt ons tot een voorkeurspartner van bedrijven uit het hele spectrum van hartige voedingsproducten.

Maaltijden

Meer informatie >

ONTDEK MEER

Inspirerende concepten

Meer Informatie >

Plantaardige voeding

Meer Informatie >