Een traditie in eiwitten

Al decennialang geeft Solina voedingsproducten de gewenste sensorische kenmerken. Met een sterke nadruk op vlees en ruim 18.000 klanten is Solina een vooraanstaande leverancier voor de sector van hartige voeding geworden. Omdat onze capaciteiten waardevol zijn voor de sector van plantaardige eiwitten, richtten we een subdivisie op met als missie om ontwikkelaars van plantaardige voeding te ondersteunen: NEXTERA® by Solina.

Om onze expertise in plantaardige voeding toe te passen, gaan we partnerschappen aan met voedingsbedrijven. Samen met onze klanten ontwikkelen we complete plantaardige voedingsconcepten. Daarbij tracht NEXTERA® by Solina met de smaak-, functionele en nutritionele oplossingen van moederbedrijf Solina de resterende sensorische belemmeringen voor een brede consumptie van plantaardig eten aan te pakken. Tegelijk ligt de nadruk sterk op verantwoorde aankoop en duurzame landbouw.

Begeleiding op maat

Ons aanbod is opgebouwd rond pijlers die de volledige waardeketen omvatten. NEXTERA® by Solina gebruikt consumenten- en marktinzichten om concepten voor plantaardige voeding te bieden die aansluiten bij het publiek.

Die concepten zetten Solina’s culinaire chef-koks om in recepten. Daarbij werken ze samen met experts in R&D, verwerkingstechnologie en voedingsleer zodat de producten voldoen aan de behoeften van zowel de consumenten als onze klanten en merken. We bouwden een geavanceerd onderzoekscentrum met testfabriek om onze klanten een volledige, onafhankelijke en objectieve maatbegeleiding rond eiwitmixes, verwerkingstechnologieën en ingrediëntoplossingen te kunnen bieden.

Een compleet aanbod gecombineerd met traditie en expertise

Met een portfolio van smaakmakers, sauzen, marinades, coatings en talloze andere smaakoplossingen zetten we onze deskundigheid in plantaardige eiwitten in om een breed scala van producttoepassingen te creëren, waaronder burgers, roerbakgerechten, stoofschotels, pastagerechten, kant-en-klare maaltijden zoals lasagne en gepaneerde sint-jacobsvruchten, en smeerbeleg en salades voor brood. Daarnaast beschikken we over een culinaire keuken voor ons deskundigenteam.

Al die verschillende capaciteiten zijn vervat in een compleet pakket dat Solina’s traditie in eiwitten en expertise in smaak en functionele en nutritionele ingrediënten koppelt aan een uitgebreide dienstverlening. Voeg daarbij onze klantgerichtheid en NEXTERA® is jouw flexibele partner die je van a tot z begeleidt bij het ontwikkelen van plantaardige voeding.

Keuzeadvies over (plantaardige) grondstoffen met oog voor jouw voorkeuren (smaakprofielen, nutritionele voordelen), ondersteuning en raad over verwerkingstechnologieën (droog/nat), extra smaakoplossingen integreren (smaakmakers, marinades, sauzen, coatings enz.) en nog veel meer: Onze propositie bestaat erin dat we aanwezig zijn in de gehele keten voor de ontwikkeling van plantaardige voeding, naargelang de specifieke noden van onze klant. Neem contact op met onze experts!

Neem contact op

NIEUWSBERICHTEN

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in hartige foodoplossingen.
20220427 Solina liquids 54
Overname

Overname van Zafron Foods (VK)

Met trots kondigen we aan dat Solina Zafron Foods heeft overgenomen van de familie ...

lees meer
Spices
Bedrijf

Verwelkoming van onze Group Sustainability Director

Aanwerving van Ellen Madsen als Group Sustainability Director om voortdurende trans...

lees meer
Factory
Bedrijf

Een kijkje in onze afdeling plantaardige voeding

Van op maat ontwikkelde eiwitoplossingen tot integrale begeleiding Met NEXTERA® by ...

lees meer
Tuna
Markt

Innovatie in visvervanging

Duurzaamheidszorgen bij de consument Leg de lat voor je plantaardige productportfol...

lees meer
20210616_195
Overname

Overname van Sauces et Créations (Frankrijk)

Met trots kunnen we aankondigen dat Solina de Franse bedrijven Sauces et Créations ...

lees meer
Nextera nugget
Evenementen

‘Empowering protein’ op IFFA 2022 (Duitsland)

Van 9 mei tot en met 14 mei zullen we aanwezig zijn op de IFFA, een van de belangri...

lees meer