Waarom wij duurzaamheid belangrijk vinden

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsstrategie. Wij maken voedingsmiddelen die een verschil maken voor mens en planeet en ontwikkelen als partner voortdurend vernieuwende culinaire foodoplossingen en -producten.

Solina stelt duurzaamheid centraal in zijn activiteiten. We zijn immers een belangrijke speler in de voedseltoeleveringsketen. Als wereldwijde toonaangevende ingrediëntenpartner hebben we de verantwoordelijkheid om enkel het beste aan te kopen van wat de natuur te bieden heeft. In dat kader hebben we nauwe en langdurige samenwerkingsverbanden met onze leveranciers en klanten. Het streven naar een ‘farm-to-fork’-aanpak is in het belang van alle betrokkenen en in combinatie met onze expertise in culinaire, functionele en voedzame ingrediënten resulteert dit in duurzame foodoplossingen voor klanten.

Solina product mood 09

DUURZAAMHEID STAAT CENTRAAL

Lees Solina’s duurzaamheidsverslag van 2021 om meer te weten te komen over hoe we duurzaamheid centraal blijven stellen en wat we doen om onze engagementen – onze vijf P’s (People, Planet, Partners, Performance, en Products & Solutions) – te ondersteunen.

Het rapport belicht initiatieven en acties die we bij Solina in 2021 genomen hebben ter ondersteuning van ons engagement inzake duurzaamheid en onze 5 P’s, alsook de manier waarop we duurzaamheid centraal hebben gesteld in ons bedrijfsmodel.

solina-sustainability-summary-2021_visual-web-1-768x480

Lidmaatschappen en keurmerken

Solina toont zijn engagement voor mens en planeet door zijn betrokkenheid in programma’s en lidmaatschappen zoals het Sustainable Spice Initiative, Sedex, Ecovadis en ISO. We benaderen het milieu en biodiversiteit met de nodige voorzichtigheid via onze lidmaatschappen en keurmerken, de Round Table of Responsible Soy, materialen met biologisch keurmerk en de Roundtable on Sustainable Palm Oil.

Steun aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN

Solina stelt duurzaamheid centraal in zijn activiteiten en is vastbesloten om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN te ondersteunen en bij te dragen aan doelstellingen 2, 5, 6, 8, 12, 13 en 16.

Cultuur en beleid

De cultuur van Solina is erop gericht een veilige, inclusieve, ethische en aantrekkelijke omgeving te creëren voor onze werknemers, partners en gemeenschappen. Die focus is geschraagd door onze cultuur, de zogenaamde ‘Solina Way‘, en de naleving van policies zoals onze Code of Ethics, Modern Slavery, GDPR, Human Rights Policy, Sapin II, UN Global Compact, ILO Convention en onze Supplier Code of Conduct.

Uitvoerige innovatie

Wij zijn betrokken bij proactieve, langdurige onderzoeksprogramma’s van universiteiten en verenigingen ter bevordering van duurzame, vernieuwende en smaakvolle foodoplossingen zoals plantaardige voeding en blijven opkomende trends steeds een stapje voor dankzij ons initiatief TOMORROW.