TOEGANG TOT EEN R&D-kenniscentrum

De fabrikanten van hartige voedingsmiddelen staan voor een onophoudelijke uitdaging. Voedingstrends veranderen snel en leveranciers van grondstoffen introduceren voortdurend nieuwe innovaties. Toch zijn er maar weinig fabrikanten die voldoende capaciteit en expertise in huis hebben om snel in te spelen op de veranderende markt. Quomak kan hier ondersteuning bieden.

Bij Quomak werken we met een dynamisch en flexibel team, we denken out-of-the-box, fungeren als een extern R&D-centrum en assisteren klanten die een brug willen slaan naar leveranciers van grondstoffen. Onze voedingstechnologen beschikken over de nodige inzichten in consumententrends en ontwikkelen innovatieve, industriële recepten op maat waarmee de klant nieuwe kansen kan grijpen om de omzet te verhogen. Op die manier vervullen we onze missie als onderdeel van Solina en proberen we voeding waardevol te maken voor de mens en de planeet.

RUIME MOGELIJKHEDEN

Met Quomak fungeren we als extern innovatiecentrum voor bedrijven die hartige voedingsmiddelen met een vloeibaar bestanddeel ontwikkelen. Onze technologen werken dus aan een ruim assortiment van culinaire en tafelsauzen, soepen, stoofschotels, salades, snacks, specerijen, diepvriesproducten en nog meer. Het team heeft een bijzondere expertise in het maken van vloeibare emulsies voor bewaring bij kamertemperatuur zonder gebruik van conserveringsmiddelen.

Nu meer en meer mensen plantaardig eten, werkt het Quomak team nauw samen samen met de collega’s van NEXTERA® om onze kunde toe te passen op veganistische producten, bijvoorbeeld smaakvolle vegetarische of veganistische salades, spreads en meer.

20220427 Solina liquids 51

LANGETERMIJNRELATIES OPBOUWEN

Ons R&D-team doet er alles aan om tegemoet te komen aan de missie en visie van de klant. Wij kiezen daarbij voor een holistische benadering om elk project te begrijpen alvorens te starten met de productontwikkeling, de voorbereiding van de stalen en de latere industriële tests bij de klant of de contractfabrikant. Na de test bezorgen we de klant een gevalideerd industrieel recept en advies over de grondstoffen, de kwaliteitsgarantie enzovoort. Vervolgens blijven onze voedingstechnologen de klant verder ondersteunen bij de stapsgewijze productontwikkeling, bij productie- en grondstofproblemen, wetswijzigingen en zo meer.

VERITAS SIMPLEX

Met ons Quomak team ondersteunen we klanten bij het creëren en implementeren van nieuwe, innovatieve recepten. Al onze recepten zijn vrij van complexe processen, bevatten een beperkte lijst van nieuwe grondstoffen die moeten worden geactiveerd en passen in de standaard procesflow van de klant. Het resultaat? Stabiele, smaakvolle producten die makkelijk te produceren zijn.

20220427 Solina liquids 57